Gratulerer MGF

Maskingrossisternes Forening er 100 år, og jubileet ble feiret stort fredag kveld på Radisson Blu Plaza hotel i Oslo. Dette er en viktig forening også for byggenæringen. I 100 år har medlemsbedriftene i foreningen vært leverandører og samarbeidspartnere for byggenæringen.

I løpet av de 100 årene har det vært mange revolusjoner når det gjelder maskiner og utstyr. Dette har betydd mye for hele Norges utvikling.

I de siste dagene har vi meldt om en rekke store nyheter fra den store anleggsmessen Bauma i Tyskland. Mange av medlemsbedriftene i MGF har vært tungt til stede, og mange har rapportert om store kontrakter til norske entreprenørbedrifter og andre aktører i byggenæringen.

I forbindelse med jubileet har Øyvind Steen skrevet en interessant og god bok om foreningen. For oss i Byggeindustrien har dette vært ekstra interessant i og med at boken er produsert av oss. Samarbeidet mellom forfatteren og vår layout-sjef Rune Sørlie har alltid vært meget bra – og nok en gang er det kommet en bok mellom to permer som vi er bekjent av.

Mange som har vært engasjert i foreningen, har sett det som en livslang oppgave. Marianne Rolstad som fortsatt er aktiv, kan i jubileumsåret se tilbake på 47 års ansettelse! I 2010 kom en ny engasjert kvinne inn som leder for foreningen. Anita Helene Hall har fra dag en vært et friskt pust, og med sitt engasjement og sin sprudlende, energiske væremåte har hun løftet foreningen til nye høyder. Hun har på en utmerket måte klart å finne sin plass i en mannsdominert kultur.

I mer en 40 år har foreningen arrangert Vei og Anleggsmessene som er en av de store messearrangement i Norden. I tillegg arrangerer MGF den Tekniske messen.

I siste utgave av Byggeindustrien har vi mye stoff om foreningens liv og historie.

Gratulerer med jubileet!