Ny takt i takstbransjen

Espen Fuglesang (42) er påtroppende ny leder i NITO Takst. Han har erfaring som takstmann og fra eiendomsmegling. Nå ser han fram til å samarbeide med resten av bransjen.

- Bransjen er inne i et utrolig spennende år. Etter at meglerbransjen kom oss i møte, er det nå klart for å innføre obligatorisk boligsalgsrapport. Dette vil sikre forbrukerne, sier Fuglesang. Også takstingeniørene vil oppleve en bedre hverdag når vi snart har klart nye og innovative verktøy skreddersydd for boligsalgsrapportering, sier Fuglesang.

- Boligsalgsrapporten vil bli mer omfattende og ivareta selgers opplysningsplikt på en bedre måte enn før. Jeg har stor tro på at dette er veien å gå for boligbransjen. Alle vil være tjent med at en takst settes gjennom en grundig boligsalgsrapport, ikke bare ved verditakst. Flere boligsalgsrapporter vil hindre konflikter i et hett boligmarked, sier Fuglesang.

Han overtar sjefsstolen etter Kai-Haftor Olsen (63), som trapper ned i NITO Takst, men som fortsetter i NITO Takst som spesialrådgiver. Fuglesang kommer fra jobben som fagsjef i NITO Takst.

- Min programerklæring er at NITO Takst skal jobbe mer med det politiske rundt boligpolitikk, at arbeidet med sertifisering av takstbransjen fortsetter, og at tredjepartskontroll av nybygg blir tatt på alvor. NITO Takst mener tredjeparts kontroll er et riktig og etterlengtet steg på veien for å redusere byggefeil på nybygg, sier Fuglesang. Vi vil også jobbe for at ordningen skal omfatte mer byggeteknisk kontroll enn det som er i dag.

NITO Takst, er en del av NITO, Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer, har medlemmer med byggeteknisk ingeniørutdanning eller mesterbrev. NITO Takst tilbyr grunnopplæring i samarbeid med Universitetet i Stavanger.