Reinertsen satser på Kongsberg

Familiekonsernet Reinertsen åpner kontor på Kongsberg.

Vekst i regionen gjør at ingeniørselskapet søker seg til Norges eldste industriby, uttaler Reinertsen AS i en pressemelding tirsdag.
– Etableringen av lokalt kontor på Kongsberg betyr at Reinertsen nå kan tilby et bredt spekter av ingeniør- og entreprenørtjenester i området. Selv om hovedkontoret ligger i Trondheim og vi er godt etablert i Oslo, er det klart at en ingeniørbedrift hører hjemme på Kongsberg, sier divisjonsdirektør Kristian Reinertsen.
I tillegg til å benytte nye ansettelser, planlegger bedriften å bemanne det nye kontoret med de eksisterende ansatte som ønsker å flytte hjem til regionen.
Ingeniørbyen
Det er en kjent sak at det er mange ingeniører på Kongsberg. Selv om arbeidsmarkedet er presset, håper Reinertsen å fylle kontoret med lokale krefter innen et bredt spekter av fagområder i byggebransjen.
– Vi vet at det er stor konkurranse om de gode ingeniørene om dagen, men det gjelder for de fleste deler av landet. Kontoret på Kongsberg skal både bidra til økt ingeniørkapasitet og nærhet til kundene. Med moderne IT-teknologi er det enkelt å jobbe med tverrfaglige prosjekter fra Kongsberg som kan trekke på resten av kompetansen og kapasiteten i selskapet. Kongsberg har noen av landets beste ingeniører. Disse ønsker vi å knytte til oss, og vi har allerede lykkes med å rekruttere én som skal lede arbeidet med vår etablering, uttaler Kristian Reinertsen.
Skal levere til hele Østlandet
Det var fremfor alt nyoppnådde rammeavtaler med Kongsberg Kommunale Eiendom KF som gav klarsignal for etableringsbeslutningen.
Reinertsen AS har rekruttert ingeniør Erlend Jensen (55) til å lede Kongsberg-kontoret.