God start på året for Nordic

Nordic - Office of Architecture har fått en god start på året med sitt nye navn og stragegi, og har allerede vunnet to arkitektkonkurranser

I november ble det klart at Narud Stokke Wiig Arkitekter og Planleggere AS byttet navn til Nordic – Office of Architecture.

Arkitektkontoret har allerede et solid fotfeste innen infrastruktur- og helsesektoren både i Norge og i utlandet, med betydelige kontrakter på blant annet Gardermoen og St. Olavs Hospital. I tillegg kan Nordic vise til en omfattende portfolio av prosjekter innen en rekke sektorer som kontor- og komersielle bygg, sport- og fritidsfasiliteter, planlegging, urbanisme, boliger og hytter.

I 2013 har Nordic allerede vunnet to arkitektkonkurranser: Holmen barnehage og Straume sentrum.

- At vi nå har vunnet disse konkurransene kommer som en bekreftelse på at våre investeringer har vært riktige. Vi er stolte og glade for å starte året med slike gode nyheter, sier CEO og partner John Arne Bjerknes i Nordic i en pressemelding.

Holmen barnehage
Barnehagen i Holmenveien 19 ligger i et typisk villaområde på Vinderen i Oslo. Prosjektet innebærer totalrenovering av en eksisterende sveitservilla samt oppføring av et nybygg med ca. BRA 1800 kvm. Nybygget er planlagt i henhold til passivhusstandard og skal BREEAM-NOR sertifiseres til kategorien ”Very good”. Sveitservillaen blir energimessig oppgradert og skal også sertifiseres i henhold til BREEAM-NOR kategorien ”Pass”. Prosjektet er vunnet i konkurranse sammen med Nordic og Gasa arkitekter og landskapsarkitekten Bjørbek og Lindheim. Et av vinnekriteriene i prosjektet var løsning av funksjonskrav og arkitektur.

Nybygget skal mest sannsynlig fremstilles av prefabrikkerte moduler, produsert av MT Højgaards datterselskap ScandiByg. Dette gir kortere byggetid, muligheter for produksjon under klimatisk gunstige forhold, optimale betingelser for kvalitetskontroll samt et bygg med godt inneklima.

Bygg og uteområder er planlagt i henhold til gjeldende retningslinjer for universell utforming. Nybygget inneholder 11 baser fordelt på to etasjer, samt barnehagens administrasjon og ledelse i tredje etasje. I sveitservillaen er det plassert to baser samt tilhørende administrasjon.

Konkurransebidraget var et samarbeidsprosjekt mellom Nordic — Office of Architecture, MTHøjgaard, GASA Architects og Bjørbekk & Lindheim landskapsarkitekter. Bygget skal stå ferdig sommeren 2014.

Straume sentrum
Straume på Sotra i Fjell kommune ligger kun 10 min kjøring fra Bergen sentrum, og skal de neste årene utvikle seg til å kunne tilby byliv og handel til kommunens beboere.

Arkitektkonkurransen utlyst av Sotra Eigedom omhandler en festplass i Straume sentrum med et tilknyttet høyhus, samt en konseptskisse til videreutvikling av nærområdet med boliger, handel og hotell. Nordic — Office of Architecture leverte sitt designutkast som et av fire team, med Schmidt Hammer Lassen Architects, CF Møller Norge AS og Jensen & Skodvin som konkurrenter.

Konkurranseområdet, på ca. 14.500 kvm brutto, ligger rett ved Sotrasenteret, som er et av Norges største kjøpesentre. Festplassen skal danne rammen om byens og kommunens begivenheter med tilhørende attraktive oppholdssteder. Det skal bli en livlig og attraktiv plass som gir byen et naturlig samlingssted året rundt. Høyhuset kommer primært til å inneholde 14 etasjer med kontorer, samt stedets bibliotek.

Nordic — Office of Architecture har utført dette konkurranseprosjektet i samarbeid med et Storbritannina-basert team bestående av Haptic Architects, Gross Max landskapsarkitekter, og konsulentselskapene Buro Happold og AKT II.