300 WSP-medarbeidere har flyttet inn i Erling Viksjø-bygget på Tullin i Oslo.

300 WSP-medarbeidere har flyttet inn i Erling Viksjø-bygget på Tullin i Oslo.

WSP Norge flyttet inn i Viksjø-bygg

Konsulent- og rådgiverselskapet WSP har slått sammen sine tre oslokontor til ett hovedkontor og flyttet inn i Trekanten på St.Olavs plass.

Trekantbygget er fra 1969 og er tegnet av arkitekt Erling Viksjø, en av Norges fremste arkitekter. Bygget, som ligger på Tullin, er ifølge en pressemelding fra selskapet ikke en tilfeldig valgt lokasjon.

– Vi falt raskt for Erling Viksjøs ikoniske bygg. Den brutalistiske stilen er myket opp på en vellykket måte og huset er nå åpnet opp for nabolaget. Det er et særdeles vellykket kulturminne- og rehabiliteringsprosjekt med høye miljøambisjoner, som vi har fått følge fra start, sier HR-direktør Vivi Kristensen i meldingen - og peker samtidig på at rehabiltering og transformasjon er et stasningsområde for WSP.

Vivi Kristensen, WSP Norge.

Vivi Kristensen, WSP Norge.

Bygget, som opprinnelig ble oppført for Oslo Helsebyråd, er totalrenovert og rommer åtte etasjer med kontorer som har plass til WSPs 300 medarbeidere.

St Olavs plass 5 ble kjøpt av Entra i 2019, og WSP var første leietaker til å signere. I jakten på nytt kontor var sentral beliggenhet viktig, samtidig som lokalene skulle være arealeffektive, smarte, fleksible og fremtidsrettede. Bygget er sertifisert BREEAM Very good og sikter seg inn på BREEAM Excellent in use for driften, ifølge meldingen.

Trekanten ble nylig belønnet med Årets Transformasjonsprosjekt under OMA Awards.

– Vi setter særlig pris på at dette er et Viksjø-bygg og at det er verneverdig. Vi har sterke fagmiljøer innen kulturminner og verneverdige bygg som en del av vårt tjenestetilbud, så da er det naturlig at dette er viktig for oss. Viksjø har blant annet også tegnet Y-blokka og Høyblokka i Regjeringskvartalet, avslutter Kristensen.