F.v.: Kent Are Kristiansen (Woodcon) og Ståle Sagstuen og Erik Tønnesen (Optimera). Foto: Optimera

F.v.: Kent Are Kristiansen (Woodcon) og Ståle Sagstuen og Erik Tønnesen (Optimera). Foto: Optimera

Woodcon og Optimera inngår strategisk samarbeid

Woodcon og Optimera har inngått et samarbeid rundt ferdig monterte råbygg i tre.

De to selskapene skriver i en pressemelding at de har inngått et strategisk samarbeid som skal kundene mulighet for én kontraktspartner for ferdig monterte, klimatette råbygg i tre. Samtidig blir Optimeras Erik Tønnesen styreleder i Woodcon.

Optimera Byggsystemer og Woodcon har i fellesskap tidligere levert til Ydalir skole i Elverum og har flere felles kunder.

– Vi ser store synergier mellom selskapene og kundene har etterspurt et nærmere samarbeid som de nå vil nyte godt av. Gjennom samarbeidet ønsker vi å levere bedre, rimeligere og mer bærekraftige tekniske løsninger til entreprenører og andre Optimera Proff-kunder, sier Erik Tønnesen, administrerende direktør i Optimera og ny styreleder i Woodcon, i  meldingen.

Også direktør Ståle Sagstuen i Optimera Byggsystemer får styreplass.

– Woodcon får mulighet til å levere komplette bygg til kunder i Norge gjennom Optimeras store salgsorganisasjon. Vi vil også stå sterkere i våre prosjekter sammen med Optimera Byggsystemer, sier daglig leder Kent Are Kristiansen i Woodcon i meldingen.

Woodcon har blant annet levert til The Plus-bygget til møbelprodusenten Vestre, Mjøstårnet og hele takkonstruksjonen på Nye Tøyenbadet.

Optimera Byggsystemer er landsdekkende innen tekniske tjenester og produksjon i syv fabrikker. Omsetningen er fordoblet til 600 millioner kroner de siste fire årene. Optimera samlet omsetter for rundt 15 milliarder kroner. Woodcon omsetter årlig for over 200 millioner kroner.