<p>VVS Eksperten feiret sitt 20-årsjubileum forrige helg. Foto: VVS Eksperten</p>Markedssjef Birgitte Tunheim i VVS Eksperten kåret Warbrodt AS til årets medlemsbedrift. Foto: VVS Eksperten.78 leverandører deltok på messe. Foto: VVS EkspertenForestilling på Latter med Jon Niklas Rønning. Foto: VVS EkspertenKonsert med Vinnie på Frognerseteren. Foto: VVS EkspertenKonsert med Vinnie på Frognerseteren Foto: VVS EkspertenJan Vang har vært med siden starten i 1999, og skal ha en stor del av æren for utviklingen VVS Eksperten har hatt de siste årene. Foto: VVS EkspertenStyreleder Helge Ranheim. Foto: VVS EkspertenFoto: VVS EkspertenGod stemning da VVS Eksperten feiret 20 år. Foto: VVS EkspertenGod stemning da VVS Eksperten feiret 20 år. Foto: VVS EkspertenGod stemning da VVS Eksperten feiret 20 år. Foto: VVS EkspertenGod stemning da VVS Eksperten feiret 20 år. Foto: VVS EkspertenBursdagsfesten ble avsluttet med DDE-konsert. Foto: VVS Eksperten

VVS Eksperten feiret 20 år med brask og bram

Nærmere 700 personer var samlet da VVS Eksperten feiret sitt 20-årsjubileum i Oslo forrige helg.

Rørleggerkjeden VVS Eksperten har siden starten i 1999 vokst fra null til dagens 356 medlemsbedrifter. VVS Eksperten omsette i 2018 for cirka tre milliarder kroner.

I helga var nærmere 700 personer samlet i Oslo da kjeden feiret sitt 20-årsjubileum i Oslo. På The Hub ble det fredag arrangert en stor levarandørmesse, før det ble en eksklusiv forestilling med Jon Niklas Rønning på Latter. Lørdag ble det arrangert en utendørs konsert på Frognerseteren med artisten Vinnie. Bursdagsfesten ble avsluttet med en gallamiddag på The Hub hvor Bjarne Brøndbo var konferansier, før han fikk med seg hele DDE til en avsluttende konsert.

Vekst
– Arrangementet var først og fremst en stor messe med våre 78 leverandører, der våre medlemsbedrifter fikk mulighet til faglig input, sier daglig leder Kai Johnsen i VVS Eksperten.

Daglig leder Kai Johnsen i VVS Eksperten. Foto: VVS Eksperten

Han opplyser at kjeden er i medvind.

– I år har vi en vekst på 10 prosent. Vårt fokus er å ta vare på medlemmene vi har og videreutvikle konseptet. Nå handler det om å både effektivisere driften ved kjedekontorer og å styrke medlemsbedriftene. Vi har trua på rørleggerfaget og montasje, sier han.

Han forteller at kjeden består av medlemsbedrifter som varierer i størrelse fra enkeltmannsforetak til rørleggerbedrifter med opp til 30 ansatte.

– Hver medlemsbedrift eier en aksje i kjeden uavhengig av størrelse. Vi er opptatt av at konseptet skal være enkelt, og vår erfaring er at det fungerer for våre medlemmer, sier han.

Godt samarbeid om rekruttering
Johnsen sier at gode innkjøpspriser er det avgjørende for medlemsbedriftene.

– Kjedekontoret tar seg av priser og avtaler. Sentralt jobber vi også mye med planlegging av kurs og tilrettelegging for kompetansehevning. Vi ser at flere av de ansatte i bedriftene tar mesterbrevet i rørleggerfaget, sier han.

Johnsen vedgår at det er krevende for bedriftene å rekruttere rørleggere.

– På dette området gjøres det allerede mye bra arbeid. Nøkkelen for rekruttering til rørfaget er at alle aktørene samarbeider. Bransjen har en god dialog på dette området, sier han.

Fakta VVS Eksperten

Omsetning 2018: 3 milliarder kroner

Totale vareinnkjøp: 1,1 milliarder kroner

Ansatte: 1.800

Rørleggere: 1.450

Lærlinger: 200

Butikk/utstilling: 8.200 kvadratmeter

Antall ansatte på kjedekontoret: 5