Senere i år starter Volvo CE byggingene av et nytt bygg på cirka 1.500 kvadratmeter ved fabrikken i Arvika. På den måten frigjør selskapet plass inne i monteringsfabrikken til byggingen av elektriske hjullastere.
Senere i år starter Volvo CE byggingene av et nytt bygg på cirka 1.500 kvadratmeter ved fabrikken i Arvika. På den måten frigjør selskapet plass inne i monteringsfabrikken til byggingen av elektriske hjullastere.Foto: Volvo CE.

Volvo utvider for å bygge elektriske hjullastere

Volvo Construction Equipment skal starte produksjon av mellomstore og store elektriske hjullastere, og investerer nå 65 millioner svenske kroner ved fabrikken i Arvika i Sverige.

Investeringen på 65 millioner svenske kroner ved Volvos hjullasterfabrikk i Arvika, skal sørge for en trinnvis produksjon av elektriske hjullastere, opplyser Volvo Construction Equipment (Volvo CE) i en pressemelding.

Senere i år starter Volvo CE byggingene av et nytt bygg på cirka 1.500 kvadratmeter ved fabrikken. På den måten frigjøres plass inne i monteringsfabrikken til byggingen av elektriske hjullastere, skriver Volvo CE.

Volvo CE beskriver investeringen som en milepæl i selskapets ambisjon om å være helt fossilfri innen 2040. Satsingen på elektriske hjullastere er også et viktig skritt for å nå Volvo CEs mål om at 35 prosent av maskinene som selges skal være elektriske innen 2030.

Den svenske maskinprodusenten opplyser ikke om når produksjonen av de elektriske hjullasterne starter eller om hvilke hjullastermodeller som først skal gjøres elektriske.

Volvo CE har tidligere introdusert de kompakte elektriske hjullasterne L20 Electric og L25 Electric. Selskapet tilbyr også minigraverne ECR25 Electric, ECR18 Electric og EC18 Electric, og ikke minst den elektriske 23 tonns gravemaskinen EC230.