Vinklgården

Backelogo

Backelogo

Swecologo

Swecologo

BIGIngeniørfirma

BIGIngeniørfirma

Lianlogo

Lianlogo

HTHlogo

HTHlogo

Østriv

Østriv

Seabrokerslogo

Seabrokerslogo

Backe Østfold har satt opp boligkomplekset Vinklgården i Ski sentrum, og som navnet tilsier er det godt med vinkler i flere av leilighetene.

Fakta

Sted: Ski

Prosjekttype: Bolig og noe næring

Byggherre: Vinkl AS

Totalentreprise: Backe Østfold

Kontraktsum eks. mva.: Cirka 200 millioner kroner

BTA: 7.700 kvadratmeter

Arkitekt: Halvorsen & Reine

LARK: Blå Landskapsarkitekter

IARK: Konsis

Byggeledelse: Probea

Rådgivere: RIBr, RIG, RIVA: Multiconsult l RIB: Bright l RIBfy, RIV rør: Sweco l RIA: Brekke og Strand l RIE: Installatøren l RIV vent: Flexit, Planteknikk l Tetthetsmåling: Walentin

Underentreprenører og leverandører: Rørlegger: Assemblin l Ventilasjon: Luftteknikk, Askim og Mysen Rør l Elektro: Installatøren l Heis: Schindler l Løfteplattform: Cibes l Grunn- og utomhusarbeider: Br. Ødegård l Spunt og pel: Seabrokers l Betongleveranse: Unicon l Armering: Borg Armering l Forskaling: Peri l Betongelementer: Heidelberg Materials l Mur og flis: Leon Bygg l Tømrer: Belstroj l Riving: Øst-Riv l Vinduer: Lian Vinduer l Tre-og ståldører: Swedoor l Glass/alu: Glassteam l Porter: Scanmark l Badekabiner: Norac l Lås og beslag: Bravida l Tekking: Paul Messa l Blikkenslager: Follo Tak og Vedlikehold l Solskjerming: NerliGruppen l Maler: EP Bygg og Maler l Kjøkken og garderobe: HTH l Kjerneboring: Ski Betongboring l Brann-tetting: Firesafe l Oppmåling: BIG

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

– Vi begynte byggearbeidet i desember 2020 med å rive et gammelt næringsbygg. Deretter startet grunnarbeidene i juni 2021, og etter det har det gått slag i slag frem til overleveringen som skjedde nylig, sier prosjektleder Marius Aamodt i Backe Østfold til Byggeindustrien.

Prosjektet inneholder i tillegg til 44 ett- til fireroms leiligheter i størrelser fra 30 til 138 kvadratmeter, og seks næringslokaler på bakkenivå og to næringslokaler i andre etasje. I garasjekjelleren er det 35 parkeringsplasser, og deler av p-kjelleren er forbeholdt offentlig parkering.

Boligblokken, som er formet som en L, er fundamentert med stålkjernepeler til fjell, og har plasstøpt kjeller. Det er stål og hulldekker fra kjeller og opp. Bygget har seks etasjer.

– Fasaden i første etasje har teglstein, mens resten av bygget har fasadepuss, sier Aamodt.

Bygg med vinkler

Navnet Vinklgården kommer av byggherrens navn som er Vinkl, samt at tomtens utforming krevde mange vinkler i bygget. Dette gjenspeiles også i noen av leilighetene som dermed har sin helt spesielle identitet.

– Det har vært morsomt å bygge leiligheter som er litt spesielle, men også utfordrende. I og med at vi har bygget midt i sentrum av Ski, har det vært en trang byggeplass, og vi har måttet ta hensyn til naboer i byggeperioden. På grunn av utformingen av bygget, har kompleksiteten også vært en utfordring. Dessuten har prosjektgjennomføringen vært svært krevende under pandemien med nedstengning av samfunnet, og det siste året også på grunn av prisstigninger og leveranseproblemer knyttet til krigen i Ukraina. Men vi har klart å levere et flott kvalitetsprosjekt, sier Aamodt.

Kvalitet

Leilighetene har vannbåren fjernvarme i alle gulv. Byggherren har gått for høy kvalitet som standard, med blant annet enstavs parkett, kjøkken fra HTH med to fargemuligheter, bad med 60x60 centimeter fliser på gulv og 30x60 centimeter på vegger, og listverk uten synlige spikerhull. Uten pristillegg har kjøperne også kunnet velge mellom hele åtte farger på veggene. Takhøyden varierer fra 260 til 300 centimeter, foruten i baderom og entre som har standard takhøyde. Det er også store, høye vindusflater som strekker seg fra gulv og nesten opp til himling i leilighetene.

– Vi har hatt et utmerket samarbeid med byggherren, og må si at vi er stolte over prosjektet vi har levert, sier Aamodt.

– Et signalbygg

Daglig leder i Vinkl, Espen Pettersen Roald, skriver i en e-post til Byggeindustrien at leilighetene og næringslokalene i Vinklgården ble overlevert til kjøpere og leietakere i mai.

– Vi tegnet de første skissene allerede i 2013, og dette har vært et prestisjeprosjekt for oss fra start. Etter å ha bygget en rekke boliger i randsonen rundt Ski i årene før, tok vi for alvor skrittet inn i sentrum med dette prosjektet, og fra første stund hadde vi fokus på stedstilpasning, arkitektur og gode kvaliteter. Beliggenheten i starten av Kirkeveien, bare et steinkast fra nye Ski stasjon og Follobanen, gjør Vinklgården til et signalbygg når man ankommer Ski både fra øst og vest, skriver Roald.

Restaurant

Vinklgården møter Skis innbyggere med aktive fasader og spennende aktører på bakkeplan, blant annet en moderne indisk restaurant og en blomsterforretning med en hyggelig nabolagskafé. Over næringsdelen, med sin varme og ruglete teglfasade, ligger to boligblokker med pussede fasader og store vindusflater. De to blokkene bøyer ærbødig av mot de to tilstøtende bygårdene fra henholdsvis 30- og 40-tallet, noe som skaper flotte uterom på de store takterrassene, ifølge byggherren.

– Det å sette navnet sitt på et så sentralt bygg forplikter, men det har vi stått trygt i. Vi er veldig stolte av produktet og overleveringene til fornøyde nye beboere har vært en fryd. Vi må også få skryte av de som har jobbet på bygget. Vi opplever at de har vært med på visjonen vår og lagt stolthet i arbeidet. Nå gleder vi oss, som innbyggere i Ski, til å ta i bruk de nye tilbudene i Vinklgården, skriver Roald.


Flere prosjekter