Villa Montebello

Villa Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienTo av de 18 leilighetene har egen takterrasse. Foto: Axer EiendomVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Axer Eiendom ASVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienDCIM\100MEDIA\DJI_0065.JPG Villa Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Axer Eiendom ASVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienVilla Montebello i Oslo, 16.4.2020. Foto: Trond Joelson, Byggeindustrien

Axer Eiendom AS´ nye konsept baserer seg på moderne selveierleiligheter med høy standard, bygget med tanke på enslige seniorer som ønsker et fellesskap med andre likesinnede. I en totalentreprise har AS Realbygg oppført 18 leiligheter, der beboerne kan nyte godt av store fellesarealer, en møblert takterrasse og en betjent resepsjon med ulike servicetilbud.

Fakta

Sted: Oslo

Prosjekttype: Omsorgsboliger

Bruttoareal: 2.454 kvadratmeter

Byggherre: Axer Eiendom

Totalentreprenør: Realbygg

Kontraktsum eks. mva.: 68 millioner kroner

Arkitekt: Stein Halvorsen Arkitekter

LARK: Landskapsarkitektene Berg & Dyring

Rådgivere: RIB: Haug og Blom-Bakke * RIBR: Firefly * RIE og utførende: Ing. Ivar Pettersen * Rådgiver rør og utførende: Rørpartner * RIV og utførende: Bryn Byggklima

Underentreprenører og leverandører: Anleggsgartner: Asker og Bærum Grøntmiljø * Badekabiner: Probad * Blikkenslager: Henry Hansen & Sønn * Branntetting og -isolering: Byggimpuls * Leverandør tredører: Easydoor * Fasadeplater: Canvas * Flislegger: Moderne Bad & Flis * Garasjeport: Nassau * Heis: Schindler * Kjøkken: Svane Kjøkkenet Oslo * Ladesystem el-biler: Techem * Lås og beslag: Lås & Sikring * Maler: Malermester Dema * Mur- og pussfasade: Mjøndalen Mur & Puss * Parkett: Bo Andrén Norge * Rekkverk: NordicRailing * Råbygg: Con-Form * Skilting og merking: Signex * Solskjerming: Solskjermingsgruppen * Ståldører: Daloc Norge * Sykkelstativ: Ingeniør Larsson * Systemhimlinger, spilevegg, eikelister og rekkverk: CreoNordic Prosjekt * Takktekking: HesselbergTak * Trevinduer: Lian Trevarefabrikk * Tømrer: SveNor Bygg * Riving/sanering: Øst-Riv

− Vi så at det var et udekket behov for leiligheter for godt voksne mennesker som er blitt alene, og som søker et fellesskap der de kan nyte samværet med andre på samme alder. Vi tror mange ønsker å bo et godt sted der de blir ivaretatt, og der de har anledning til å få mange muligheter for praktisk bistand, sier utviklingssjef Østlandet i Axer Eiendom, Nils Brenna.

− Her har de muligheten. Leilighetene og fellesarealene er blitt flotte, og utomhusarealene er påkostede og ser ordentlige ut, påpeker Brenna.

Villa Montebellos 2.500 kvadratmeter er fordelt på tre og fire etasjer i tre sammenhengende volumer. Parkeringskjelleren ligger under to tredeler av bygget mot øst. En barnehage som tidligere sto på tomta ble revet av Realbygg som en egen jobb, før endelig kontrakt på totalentreprisen ble underskrevet med Axer Eiendom i november 2018.

Utviklet sammen

− Vi har fulgt prosjektet helt fra utarbeidelse av rammesøknaden, der vi sammen med byggherre og Stein Halvorsen Arkitekter har utviklet prosjektet i fellesskap. Mye var derfor allerede løst da vi skrev kontrakt med Axer Eiendom, forteller Trond Hegrenæs, teknisk sjef i Realbygg. Tomta ligger på nordsiden av Olav Bjaalands vei, og var allerede regulert til Omsorgsbolig+.

Brenna forteller at prosjektet ble utviklet ut i fra eiendommens form og beliggenhet. En bratt skrent i bakkant, gjør det ikke mulig å boltre seg vesentlig i bredden.

− Inne i bygget har vi mot nord anlagt lange vandrekorridorer slik at man kan trimme fra den ene siden til den andre. I stedet for å legge trim- og relaxrommet i kjeller, slik det ofte gjøres, valgte vi å legge det i tilknytning til takterrassen på toppen. I tillegg til egne terrasser får dermed alle også tilgang til denne 100 kvadratmeter store takterrassen som er møblert, forklarer Brenna.

Trang byggeplass

En vesentlig utfordring for Realbygg og aktørene var tilkomst og logistikk. – På en trang tomt langs en trafikkert vei var det knapt med arealer som vi kunne lagre noe på. Fleksible naboer, leie av gategrunn av Oslo Kommune og en effektiv styring, ga en fornuftig drift av byggeplassen, sier prosjektleder Jarle Jangaard i Realbygg.

Opprinnelig besto prosjektet at 21 leiligheter, hver på 52 kvadratmeter. Enkelte interessenter uttrykte et behov for større boenheter. En omprosjekteringen førte til at seks leiligheter ble slått sammen, to og to. Den endelige leilighetssammensetningen ble da 15 leiligheter med «normalstørrelse» på 52 kvadratmeter, og tre leiligheter hver på 109 kvadratmeter. Disse har to soverom og to bad.

Husvert og servicetilbud

Materialiteten i Villa Montebello vitner om påkostede løsninger og finish. Det synes ikke bare i leilighetene, men også i de om lag 900 kvadratmeter store fellesarealene. Et betjent resepsjonsområde innenfor hovedinngangen leder inn til en husvert i en innbydende resepsjon. Videre til venstre ligger en felles stue og et kjøkken der man kan få anrettet middager, eller avholde selskaper. Alle leilighetene leveres med komplette hvitevarer og med kjøkken fra Svane.

I tillegg til en større stue i forbindelse med takterrassen, er det oppover i etasjene mer intime møtesoner i glassvestibylene mot sør. I første, andre og tredje etasje er tre arealer avsatt som ansatt rom for eventuell døgnvakt, terapi/behandlingsrom og gjesterom for gjester som overnatter.

Det er vannbåren gulvvarme i alle gulv, og hellimt eikeparkett i alle felleskorridorer. Fasadene har et pussystem, med Prodemaplater og balkongrekkverk av glass i leilighetene.

− Totalinntrykket har blitt veldig bra, det er bestilt og levert en vesentlig høyere standard på materialer og utførelse enn de typiske prosjektene vi bygger. Det er viktig å trekke frem ue-ene som har gjort en veldig bra jobb. Samarbeidet med de involverte har gjort prosjektet til en fin prosess for oss i Realbygg, oppsummerer Jangaard.

− Alle aktørene har vært løsningorienterte, bekrefter Hegrenæs. – En samarbeidsvillig vinter har også bidratt til at vi ble helt ferdige med alle utomhusarbeider til overlevering. Med grønn og frodig plen og beplantning er det hyggelig å se at Axer Eiendom nå kan gjennomføre visninger i hyggelige omgivelser både ute og inne.

− Konseptet er fremtiden

I Villa Montebello er det lagt opp til en høy standard på service og tjenestetilbud, alt avhengig av hvilket nivå i en serviceavtale hver beboer ønsker å inngå avtale på. Det kan være middager hver dag, rengjøring, tøyvask, stryking av tøy, hjelp til innkjøp, bestilling av dagligvarer eller følgetjenester. Tilvalgstjenestene omfatter også frisør, fysioterapi, fotbehandling og massasje.

− Mange eldre enslige ønsker jo å bo hjemme. Helt til de innser at det å sitte helt alene i en større bolig muligens ikke er lykken allikevel. De er ensomme, har ressurser og ønsker å bo et fint sted der de blir godt ivaretatt. Vi er sikre på at dette konseptet er fremtiden, det må bare utvikles stadig videre. Det er bare å løse koden, understreker Brenna.