Rammstein spilte for 60.000 publikummere på Bjerke travbane i 2022. Nå kan dette bli Oslos nye arena for storkonserter om Byrådet får det som de vil. Foto: Lise Åserud / NTB
Rammstein spilte for 60.000 publikummere på Bjerke travbane i 2022. Nå kan dette bli Oslos nye arena for storkonserter om Byrådet får det som de vil. Foto: Lise Åserud / NTB

Vil oppgradere Bjerke travbane – kan bli Oslos nye arena for de største konsertene

Bjerke travbane seiler opp som Oslos nye utendørsarena for storkonserter etter at byrådet går inn for å spleise på en oppgradering av travbanen.

Det melder VG , som skriver at målet er å ha området klart for store konserter – fra 50.000 publikummere og oppover – fra sommeren 2025.

– For oss har det vært viktig å få dette på plass, og kjapt, fordi byen trenger det. Vi skal ikke stå og se på at Taylor Swift drar til Stockholm og ikke til Oslo. Bare se hva Stockholm får ut av det. Det går ikke, sier byråd for finans, Hallstein Bjercke (V), til avisen.

Han sikter til at hovedstaden mangler en utendørsarena for de største artistene, noe som gjør at de drar til andre byer – eller hopper over Norge.

Oppgraderingen har et totalbudsjett estimert til 5,3 millioner kroner, og byrådet ønsker å spleise sammen med selskapet som driver travbanen sentralt i Oslo. Byrådet tar det med i planen i sitt reviderte budsjett, som legges fram i midten av mai og deretter skal behandles av bystyret.

Blant annet skal asfalt komme på plass i nordenden av indre bane for å tåle tunge scenerigg, og også strømtilførselen må oppgraderes.

– Det er en superbra start, sier sjefpromoter Martin Nielsen i Live Nation Norway, men han påpeker at det er en god del detaljer som må på plass.

Ifølge Peer Osmundsvaag i konkurrenten All Things Live er særlig perioden mai til september aktuell for slike store konserter, og i deler av denne perioden har travhestene likevel sommerferie. Bjerke vil også flytte planlagte travløp til andre baner dersom de kolliderer med konsertdager.

– Hvis det er et planlagt travløp her, og All Things Live kommer med Taylor Swift, skal nok vi rydde banen, sier Hilde Apneseth, daglig leder for Bjerke travbane, som også tror mindre konserter kan være aktuelt så man kommer opp i seks til ti konserter årlig.

(©NTB)