Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Vil bygge nytt konserthus i Trondheim

Trondheim kommune har mål om å åpne nytt konserthus i 2030, og går samtidig inn for å ruste opp konserthuset Olavshallen.

Det skriver Adresseavisen i en artikkel på sine nettsider.

Konserthusambisjonene legges frem i en innstilling fra kommunedirektøren i Trondheim, som også skriver at planleggingsprosessen vil ta flere år med en rekke nødvendige utredninger om blant annet plassering, pris og finansiering.

Forslaget om å bygge nytt konsert- og kulturhus i Trondheim ble, ifølge artikkelen i Adresseavisen, anbefalt av kommunedirektøren allerede i 2015, men formannskapspolitikerne bestemte i 2018 at arbeidet med nybygg først skal settes i gang når det er klart hva som skjer med Olavshallen.

Kommunedirektøren ber nå at det tas grep for å ruste opp Olavshallen, og skriver at den «fortsatt skal være en viktig kultur- og konsertscene for Trondheim og regionen, med tjenester og fasiliteter på høyt nivå».

Styret i Olavshallen har søkt kommunen om et tilskudd på 100 millioner kroner. Samtidig varsler styret at de også vil søke staten om 40 millioner og Trøndelag fylkeskommune om ti millioner kroner som bidrag til opprusting.

Kommunedirektøren går inn for å innvilge søknaden, skriver Adresseavisen.