Vettre Torg bt1

Alento AS har nettopp overlevert første byggetrinn ved Vettre Torg i Asker. Nå er entreprenørselskapet klar for å bygge andre trinn av det nye nærsenteret. 

Fakta

Sted: Vettre i Asker kommune

Prosjekttype: 20 leiligheter og Kiwi-butikk

Totalentreprisekostnad: 72,5 millioner kroner eks. mva.

Areal: 4900 kvadratmeter

Byggherre: Vettre Torg (eies av Caroline Moen Nergaard)

Prosjektleder og HMS-koordinator for byggherre ProsjektCompaniet

Totalentreprenør: Alento

Arkitekt: Halvorsen & Reine

Landskapsarkitekt: Hjellnes Consult

Rådgivere. RIB: Ing. Jan Erik Gauksrud l RIBr: ÅF Infrastruktur l RIA: Asplan Viak l RIV: Bright VVS l RIE, vei, VA: Norconsult

Underentreprenører og leverandører: Prefab: Loe Betongelementer l Rør: Holtefjell VVS l Ventilasjon: Bryn Byggklima l Elektro: Five Elektro l Heis: Orona Norway l Grave og sprengningsarbeider: Dozerdrift l Vareheis Kiwi: Castor Mekaniske l Oppmåling: Siv. Ing. Stener Sørensen og Tandberg Oppmåling l Avfall: Franzefoss Gjenvinning l Betongskjæring og boring: Mimax Asfalt & Betong l Betong og forskaling: OKK Entreprenør l Taktekking og radonsikring: Taktekkermester Bjørn Schramm l Mur & Flis: Mjøndalen Mur og Puss l Vinduer og balkongdører: Lian Trevarefabrikk l Tømrerarbeider: GST Byggmontering l Stillas: Scanstillas l Terrassoflis: Lidgolw l Kjøkken og garderobe, ståldører: Carlsen Fritzøe Handel l Maler: Criab l Belegg: Industribelegg l Parkett og gulvlister: Bo Andren Norge l Dører: Dooria l Innerdører: Swedoor l Gasspeiser og utegrill: Peisselskapet l Rekkverk, spilevegger, galvaniserte trapper: Brødrene Midthaug l Lås og beslag: Kaba Møller Undall l Porter: Hörmann Norge l Gitterboder: Troax Nordic l Røykventilering: Bramo Glass og Klima

– Det var modig gjort av en førstegangsutbygger og gå for

en relativt nystartet entreprenørbedrift. At vi får tillitt også ved andre byggetrinn forteller at vi har innfridd, sier daglig leder og prosjektleder Kristian Lindland i Alento.

Det Drammens-baserte entreprenørselskapet, som ble etablert høsten 2013, overleverte nylig den første delen av Vettre Torg ved Konglungen i Asker kommune. Prosjektet omfatter en Kiwi-butikk på 1400 kvadratmeter med parkeringsplan og kjeller for varelevering, og over dagligvarebutikken er det bygget 20 selveierleiligheter fordelt på to bygg. Boligene har også egen parkeringskjeller.

– Dette har vært et veldig bra prosjekt for oss. Vi leverer et produkt både vi og byggherre er fornøyd med og vi oppnår et greit økonomisk resultat, opplyser Lindland.

Ryddig og løsningsorientert

Han roser samarbeidet de har hatt med byggherre og rådgiverselskapet Prosjektcompaniet AS, som har hatt prosjektledelsen for byggherre.

– Dette er det første prosjektet byggherre realiserer og det har de gjennomført på en meget ryddig og løsningsorientert måte, sier Lindland.

Caroline Moen Nergaard, som eier byggherreselskapet Vettre Torg AS, mener byggingen av første trinn har gått på skinner. Hun er godt fornøyd med både det Alento og totalentreprenørens samarbeidspartnere har levert.

– Vi er veldig fornøyd med det som har skjedd fra byggestart og frem til nå, men planleggingen med reguleringsplan var dessverre en møysommelig og tung prosess som vi holdt på med i hele åtte år mye takket være en kranglete nabo, fortviler Nergaard Moen.

Venter på rammesøknaden

Nå ser hun frem mot byggetrinn to som omfatter 900 kvadratmeter næring og 12 leiligheter.

Byggherre venter på godkjennelse av rammesøknaden som ifølge Moen Nergaard må inn til politisk behandling. Hun regner med dette vil gå i orden ganske raskt slik at Alento kan starte byggingen, som etter planen skal ta 13 måneder.

– Jeg føler meg sikker på at også trinn to blir vellykket. Vi har per dags dato solgt ni av tolv leiligheter og næringsdelen er så å si utleid med seks ulike leietakere.

Næringsdelene ved trinn to vil ifølge utbygger huse både kafé, lege, tannlege, frisør, apotek og veterinær.

To tomter

Caroline Moen Nergaards byggherreselskap eier tomten hvor byggetrinn to skal bygges. Tomten hvor utbyggeren har oppført byggetrinn 1 ligger på andre siden av Konglungveien og denne har Moen bygslet av Vettre Vel, som helt siden starten har vært med på planleggingen av det nye nærsenteret.

– Dette prosjektet blir akkurat som både vi, Vettre Vel og Asker kommune ønsker, sier Moen Neergaard, og tilføyer at de to tomtene er pekt ut som et nærsenter i kommuneplanen.

Fint uttrykk

Det er arkitektkontoret Halvorsen &Reine AS som har tegnet begge byggetrinnene ved Vettre Torg. Moen Nergaard synes arkitekt har lykkes med å skape et godt prosjekt med gode boliger med fine uteområder.

– Både vi, beboere og også naboer synes første byggetrinn har blitt veldig fint. Ved byggetrinn to har vi sluppet «støyet» i planleggingsfasen og jeg føler det trinnet er enda mer gjennomtenkt i forhold til uttrykk og løsninger. Vi har blant annet gått for litt større bad og litt større uteplass, i tillegg blir utsikten enda litt bedre, sier Moen Nergaard.

Kristian Lindland beskriver Vettre Torg som en tradisjonell byggesak med gode og kjente kvaliteter.

– Det har egentlig vært et prosjekt uten de helt store utfordringene, men hvis jeg må trekke frem noe så må det bli utsprengingen av 10.000 kubikk fjell på tomta. Vi hadde en enebolig helt inntil og naboliggende Vettre Hotell ønsket naturlig nok minst mulig støy og støv for sine gjester. Vi tok hensyn til dette og føler vi klarte oss ganske greit, sier Lindland.

God aktivitet

Totalentreprenøren har en kontrakt i prosjektet på 72,5 millioner kroner. Kontrakten ved andre byggetrinn blir noe mindre.

Kristian Lindland kan fortelle at de det er god aktivitet om dagen. Entreprenørselskapet bygger et 18. 000 kvadratmeter stort sentrallager for Cater på Hjellebekk industriområde i Lier, og de har to boligprosjekter i Mjøndalen og et kontorbygg i Tønsberg.

– Vi er fornøyd med utviklingen i selskapet og vi har tydeligvis konkurransedyktige priser.

Vi har sagt at vi skal opp på et volum som gjør at vi kan konkurrere om alle prosjekter vi mener er interessante og da må vi opp i en omsetning på 300-400 millioner kroner. I år er vi på 270 millioner og ordrereserven er på 350 millioner, så vi er godt i rute, avslutter Lindland.  


Flere prosjekter