Illustrasjon: Schmidt/Hammer/Lassen

Veidekke vant milliardoppdrag i Oslo

Veidekke har fått i oppdrag i bygge storprosjektet VIA i Vika i Oslo sentrum for Storebrand og Aspelin Ramm.

Det skriver Veidekke i en pressemelding fredag.

Oppdraget innebærer å rive Ruseløkkveien 26, hvor House of Oslo i dag holder til, og bygge et miljøsertifisert næringsbygg med kontorer, handel, service og servering i 13 etasjer, skriver Veidekke.

Administrerende direktør Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm Eiendom (fra venstre), Veidekkes konsernsjef Arne Giske og leder Truls Nergaard i Storebrand Eiendom. Foto: Veidekke

– Vi er veldig glade og stolte over å ha vunnet oppdraget og fått tilliten til å bygge VIA. Dette blir et næringsbygg i absolutt ypperste klasse blant annet når det gjelder interiør, eksteriør, fleksibilitet og miljø, med beliggenhet i det som kanskje er Oslos beste forretnings­område. VIA blir et av de største prosjektene vi har bygget i Oslo sentrum, og vi gleder oss til å komme i gang med byggearbeidene, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke.

VIA skal bestå av to bygg på til sammen rundt 62.500 kvadratmeter med felles gårdsrom. I nordbygget vil det bli kontorlokaler fra tredje til trettende etasje, og i sydbygget fra tredje til ellevte etasje. I de nedre etasjene skal det etableres både handels- og serveringslokaler.

Prosjektet skal sertifiseres etter standarden BREEAM-NOR klasse Excellent. VIA skal, ifølge pressemeldingen, være et forbildeprosjekt for effektiv energihåndtering og bærekraftige løsninger i valg av materialer, teknikk og utforming med blant annet solcelleanlegg på taket.

Bygget er konstruert for lavest mulig miljøbelastning og en effektiv arealutnyttelse for smart og optimal drift, skriver Veidekke.

Rivearbeidene settes i gang til sommeren, og hele prosjektet skal ferdigstilles i løpet av høsten 2021. Etter avtale med kunden vil ikke endelig kontraktssum bli offentliggjort, heter det i meldingen.