Illustrasjon: Arcona
Illustrasjon: Arcona

Veidekke skal bygge om PostNords hovedkontor

Veidekkes datterselskap Arcona har fått i oppdrag av Ursus Real Estate Management AS å bygge om PostNords nåværende lokaler på 14 300 kvadratmeter i Arken-bygget i Solna ved Stockholm.

Leietakertilpasningen er en totalentreprise i samspill som hadde oppstart i desember 2021 og skal ferdigstilles innen utgangen av 2022. Kontraktssummen er cirka 117 millioner svenske kroner, skriver Veidekke i en pressemelding.

PostNord har tegnet ny leieavtale med eierselskapet Ursus for hovedkontoret i Arken-bygget. Den nye leieavtalen innebærer at eiendommen gjøres om til et bygg med flere leietakere, der PostNord leier de tre øverste etasjene, mens resten av bygget leies ut til andre.

Posten har holdt til i bygget siden det sto ferdig i 2004. Arken, et spektakulært og moderne, åpent og effektivt bygg, som ble nominert til utmerkelsen årets nybygg i Sverige, ble tegnet av BSK Arkitekter og bygget av Arcona. BSK bidrar også ved ombyggingen og har utformet fremtidsrettede, aktivitetsbaserte lokaler med vekt på å skape trygge miljøer for arbeidslivet etter korona.

– Denne leietakertilpasningen er en spennende videreutvikling av en ikonisk eiendom. Arcona er et trygt og naturlig valg både ut fra de høye kravene til kompetanse og kunnskap og ut fra sin evne til å være fleksible og pragmatiske i et svært utfordrende byggentreprisemiljø, sier Fredrik Kumlin, Chief Investment Officer i Ursus Real Estate Management i meldingen.

– Det er utrolig gøy å få bidra til å omskape eiendommen vi bygde for 20 år siden. Vi involverte våre strategiske leverandører på et tidlig tidspunkt og har vært i stand til å sikre oss materialer som har lange leveransetider, sier prosjektleder Peter Kihlman i Arcona