Foto: Gorm Kallestad / NTB

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Veidekke selger industritomt ved Stockholm

Veidekkes svenske industrivirksomhet har inngått avtale med logistikk­eiendomsselskapet NREP Logicenters om salg av Veidekkes industritomt i Snebro ved Nykvarn, sør for Stockholm.

I en pressemelding skriver Veidekke at gjennomføring av transaksjonen forutsetter offentlig miljøgodkjennelse, som forventes å foreligge innen desember 2023. Transaksjonen vil gi en regnskapsmessig gevinst på 130 millioner kroner.

Veidekke har siden 2015 drevet sprengning og opparbeidelse av industritomt fra sin 206.000 kvadratmeter store eiendom Stora Bysta 3:9 i Snebro. Veidekkes virksomhet i området består i å skape industritomter, og salg av eiendommen er nå et naturlig neste steg. Kjøperen er det svenske logistikkeiendomsselskapet NREP Logicenters.

– Å tilby massehåndtering i sentrale områder er kjerneaktivitet for Veidekkes industrivirksomhet. Vår strategi er å drive virksomhet fra steder som deretter kan benyttes til eiendomsutvikling, og Snebro er et godt eksempel på dette. Når vi nå avslutter virksomheten vår i Snebro, er det godt å vite at eiendommen får ny og verdifull anvendelse som logistikkeiendom, sier konserndirektør Marcus C. Nilsson i Veidekke i meldingen.