Rune Andersstuen (Veidekke) og Eli Grimsbyg (Oslobygg) signerer kontrakten for Hartvig Nissen videregående skole. Foto: Oslobygg
Rune Andersstuen (Veidekke) og Eli Grimsbyg (Oslobygg) signerer kontrakten for Hartvig Nissen videregående skole. Foto: Oslobygg

Veidekke rehabiliterer og utvider Oslo-skole

Veidekke skal totalrehabilitere tre vernede bygg på Hartvig Nissen videregående skole samt oppføre to nye bygg i passivhusstandard til drama og gym for det nyopprettede Oslobygg KF.

Kontrakten er en samspillsentreprise med en målpris på 550 millioner kroner uten merverdiavgift, skriver entreprenøren og byggherren i en pressemelding.

- Det er veldig hyggelig å signere den første store kontrakten for Oslobygg. Dette prosjektet er på mange måter et godt bilde for utfordringene vi står overfor når vi bygger i byen med alle de hensyn som må tas. Samtidig bidrar vi sammen med Veidekke til å vise vei i det grønne skiftet gjennom høye krav til miljø- og klimatiltak, sier administrerende direktør i Oslobygg Eli Grimsby i meldingen.

Hartvig Nissen Videregående skole ligger på Frogner i Oslo. Prosjektet omfatter en total sanering og rehabilitering av tre vernede bygninger på til sammen 9.100 kvadratmeter og oppføring av to nye bygg, et dramabygg og et gymnastikkbygg under skolegården, på totalt 3.600 kvadratmeter med passivhusstandard. Oppdraget innebærer også oppgradering av skolegården, opplyser partene.

- Vi takker så mye for tilliten, det er jo ærefullt å være den første som vinner et byggeoppdrag for det nye Oslobygg KF. Å bygge gode skoler er noe av det viktigste vi kan gjøre som entreprenør, så vi gleder oss nå til å ta vare på tre gamle ærverdige bygninger, oppføre to nye bærekraftige bygg og lage et nytt uteområde til glede for elever, lærere og andre brukere av skolen, sier Rune Andersstuen som er avdelingsleder for Rehab i Veidekke Bygg Oslo i pressemeldingen.

Prosjekteringsarbeidene starter opp umiddelbart, mens byggearbeidene starter i fjerde kvartal med planlagt ferdigstillelse våren 2025.