Illustrasjonsfoto: Veidekke
Illustrasjonsfoto: Veidekke

Veidekke fikk toppkarakter på bærekraftrapportering

Veidekke fikk som eneste norske selskap innen byggenæringen beste karakter, A+, i Position Greens årlige rangering av bærekraftrapporteringen til de 100 største børsnoterte selskapene i henholdsvis Norge, Sverige og Danmark.

Det er første gang Veidekke oppnår den aller høyeste karakteren, etter flere år i toppskiktet. Av de 300 selskapene ble 14 norske, fire svenske og et dansk selskap vurdert til A+.

– Veidekke har satt klare mål for bærekraft og strategier for å nå dem. Å dokumentere innsatsen og måle resultatene underveis hjelper oss å bli bedre i det løpende arbeidet med å redusere miljøpåvirkning og forbedre sosiale og styringsmessige forhold. At ESG100 vurderer bærekraftrapporteringen vår til toppkarakter, tar vi som en oppmuntring til å jobbe videre og prestere enda bedre, sier Lars Erik Lund, konserndirektør for strategi og bærekraft i Veidekke ASA i en pressemelding.

Av de børstnoterte selskapene på Oslo Børs innen bygg, anlegg og eiendom fikk Entra og Multiconsult begge karrakteren A, mens BEWI, som Jackon er en del av, bikk B+, og det samme fikk AF Gruppen.

På oversikten over de svenske selskapene fikk Skanska B+, mens Sweco fikk B.

Position Green har publisert sin ESG100-analyse for sjette år på rad. Analysen setter i år søkelys på hvor godt forberedt de 300 største børsnoterte selskapene i Skandinavia er på de kommende EU-kravene om bærekraftsrapportering (ESRS). Fra 1. januar 2024 vil store bedrifter måtte forholde seg til over 1000 rapporteringspunkter som dekker miljø, sosiale og forretningsetiske forhold.

– Norske selskaper er gode på å tilpasse seg nye krav, og det er positivt å se at norske selskaper gjør det såpass sterkt, spesielt på CO2-utslipp, menneskerettigheter og mål om klimanøytralitet. Det er likevel stort rom for forbedring, og ESRS trer i kraft om noen få måneder, sier Kristian R Andersen, daglig leder i Position Green i Norge i en pressemelding.