Veidekke bygger to nye logistikkbygg ved Gøteborg

Veidekkes svenske datterselskap BRA Bygg AB har fått i oppdrag å bygge to nybygg med til sammen over 50.000 kvadratmeter logistikkareal nær Landvetter ved Gøteborg.

Kunde er logistikkeiendomsselskapet Catena, og kontraktene utgjør samlet nær 500 millioner svenske kroner, skriver Veidekke i en pressemelding.

Det største prosjektet er en totalentreprise i samspill med byggestart i første kvartal 2023 og kontraktssum cirka 400 millioner svenske kroner. Nybygget forventes ferdigstilt sommeren 2024 og omfatter totalt 42.250 kvadratmeter med kjøle- og fryselagre og kontorer. Catena har signert leiekontrakt for anlegget med Menigo Foodservice, som er en av Sveriges mest etablerte matdistributører for storkjøkken, restauranter og skoler.

– Det er utrolig givende å få være med og bygge Logistikpostition Landvetter. Vi ser frem til samarbeidet med Catena og til å bidra til utviklingen av området. Menigo er et viktig startskudd for logistikklyngen, og vi ønsker også den tydelige bærekraftsprofilen i prosjektet velkommen, sier Anders Nolander, avdelingsleder i BRA Bygg i meldingen.

Det andre prosjektet er en totalentreprise med ordreverdi 99 millioner svenske kroner. Prosjektet, som har byggestart i mars 2023 og planlagt ferdigstillelse våren 2024, omfatter nybygg av cirka 9.000 kvadratmeter med lager-, kontor- og utstillingsarealer. Her er leietakeren MM Sports, en av Nordens største leverandører av sportstilskudd.