Illustrasjon: HRTB Arkitekter
Illustrasjon: HRTB Arkitekter

Veidekke bygger miljøboliger for Selvaag og Nordr

Nordr og Selvaag Bolig har gitt Veidekke oppdraget med å bygge første byggetrinn med 91 miljøsertifiserte leiligheter og parkeringskjeller i prosjektet Lille Løren Park øst i Oslo.

Oppdraget er en totalentreprise verdt 235 millioner kroner uten merverdiavgift, skriver Veidekke i en pressemelding.

- Vi takker så mye for oppdraget. Dette er et spennende prosjekt som vi har vært med på å utvikle helt fra starten av, akkurat slik vi liker for å skape knallgode prosjekter sammen med våre kunder. At boligene skal miljøsertifiseres er jo også noe vi setter stor pris på som utførende entreprenør, sier direktør Anders W. Haugen i Veidekke Bygg Oslo i meldingen.

Lille Løren Park vil når alt står ferdig ha cirka 350 leiligheter sertifisert etter miljøstandarden BREEAM-NOR og en barnehage. De første 91 boligene varierer fra 1-roms på 40 kvadratmeter til 5-roms på 110 kvadratmeter.

- Vi har hatt et godt samarbeid med Veidekke på flere prosjekter og er fornøyd med at de skal bygge for oss også her. Selvaag Bolig har bygget mer enn to tusen boliger på Løren siden 2000, og Lille Løren Park blir et av de siste prosjektene i den nye bydelen, sier viseadministrerende direktør Øystein Klungland i Selvaag Bolig.

- Vi i Nordr er glade for å starte byggingen av de første 91 boligene på Lille Løren Park sammen med Selvaag Bolig og Veidekke. Vi ser frem til å utvikle et nytt flott nabolag og bidra inn til en ny bydelspark på en av Lørens beste beliggenheter, sier prosjektdirektør Storby Oslo Sigbjørn Fondenes i Nordr.

Byggearbeidene starter opp etter ferien med planlagt innflytting i løpet av sommeren 2024.