Ensjøhøyden. Illustrasjon: Arcasa

Veidekke bygger for Neptune i Oslo

Neptune Properties AS har inngått avtale med Veidekke Entreprenør AS om å oppføre boligprosjektet Ensjøhøyden der 97 av de 133 leilighetene allerede er solgt.

Kontrakten er en totalentreprise verdt 238 millioner kroner ekskl. mva.

Oppdraget omfatter oppføring av tre leilighetsbygg på fem og seks etasjer, tilhørende utomhusarealer og et underjordisk garasjeanlegg. Prosjektet ligger sentralt på Ensjø med kort vei til dagligvareforretninger, serveringssteder og mange andre servicetilbud. I tillegg er det flere barnehager og skoler i nabolaget, og det er fem minutter med T-banen til sentrum.

I tillegg til arealeffektive leiligheter på to, tre og fire rom, inneholder prosjektet unike toppleiligheter med store, private takterrasser. Leilighetene varierer i størrelse fra 35 kvadratmeter til den største toppleiligheten på 94 kvadratmeter. Byggene blir oppført i betong og stål med fasader av teglstein med detaljer i tre og fasadeplater.

Neptune har allerede avtaler med Veidekke om bygging av Holtet Horisont I og Holtet Horisont II nær Bekkelaget i Oslo. Totalt skal Veidekke nå bygge 219 leiligheter for Neptune på Holtet og Ensjø, til en samlet verdi på cirka 470 millioner kroner.

- Gjennom prosjektene på Ensjøhøyden og på Holtet fortsetter Neptune sin strategi om å bygge moderne og effektive leiligheter i prioriterte fortettingsområder i Oslo. Vi er selvsagt svært tilfreds med å kunne videreføre vårt gode samarbeid med Veidekke til nok et spennende prosjekt, sier administrerende direktør Tore Økseter i Neptune Properties i en pressemelding.

Eksisterende bygg på tomten planlegges revet i løpet av våren. Selve byggearbeidene gjennomføres i ett byggetrinn og forventes å være i gang i løpet av tredje kvartal 2017.