Foto: Statens vegvesenFoto: Statens vegvesenFoto: Statens vegvesenFoto: Statens vegvesenFoto: Statens vegvesen

Vegvesenet demonterer 55 år gammelt landemerke

Fire stålmaster på til sammen 48 tonn må demonteres når fylkesvei 282 Bjørnstjerne Bjørnsons gate i Drammen skal utvides.

Det er de fire enorme flomlysmastene rundt friidrettsbanen på Marienlyst som skal fjernes for å gi plass til fire felts sentrumsring på Strømsø, skriver Statens vegvesen i en pressemelding torsdag.

Stadionmastene er 52 meter høye og veier tolv tonn hver. De ble montert i 1962 etter at friidrettsbanen og den tidligere skøytebanen ble åpnet i 1951, heter det i meldingen.

Byggeleder for utvidelsen av fylkesvei 282, Thomas Holst i Statens vegvesen, regner med at de to lysmastene nærmest sentrumsgaten blir fjernet allerede i vinter.

– Mastene sikres i toppen med bruk av mobilkran. Deretter frigjøres de fra fundamentene og legges kontrollert ned for videre demontering, sier Holst i pressemeldingen.

Mye av stålet kan gjenbrukes, mens lysarmatur og strømkabler deponeres. Fundamentene av betong som lysmastene er festet til på bakken, blir pigget i stykker og fjernet, skriver Vegvesenet.