Vassbakk & Stol har samarbeidet med Appex og AktiMed i utviklingen av ErgoAppen. F.v. Eivind Jul Wibe Fiksdal (Appex), Aslaug Jakobsen (Vassbakk & Stol) og Bjørn Einar Eileraas (AktiMed). Foto: Hanne Cathrine Fagerland

Vassbakk & Stol lanserer app for å bli kvitt muskel- og skjelettplager

Vassbakk og Stol har nå lansert et nytt digitalt verktøy de håper vil redusere muskel- og skjelettplager i anleggsbransjen. Løsningen er åpen for alle i bransjen.

Aslaug Jakobsen. Foto: Hanne Cathrine Fagerland

Vassbakk & Stol har sammen med AktiMed bedriftshelsetjeneste og teknologiselskapet Appex utviklet opplæringsverktøyet ErgoAppen.

– Med skreddersydd innhold tilpasset konkrete arbeidsoppgaver og en god dose humor i formidlingen er vår ambisjon at ErgoAppen skal bidra til å redusere anleggsbransjens økende sykefravær, forteller HMS/KS leder Aslaug Jakobsen i Vassbakk & Stol, i en pressemelding.

I meldingen pekes det på at over 40 prosent av sykefraværet i anleggsbransjen skyldes muskel og skjelettplager.

– De fleste vet at ergonomi er viktig, men likevel slurver de fleste av oss med hvordan vi faktisk jobber. Det ville vi gjøre noe med, forteller Jakobsen, som har vært prosjektleder for Vassbakk & Stol i utviklingsarbeidet. I arbeidet med løsningen har de fått finansiell støtte fra Fondet for Regionale verneombud i bygg og anleggsbransjen og Skanska Norge AS.

Funksjonaliteten er inspirert av Netflix, og de har fått med seg komiker Hans Morten Hansen for å formidle temaet på en morsom måte.

– Vi har forsøkt å lage en løsning som er lett å bruke og som har et enkelt og forståelig språk. I tillegg har vi spilt på humor, gjenkjennbare miljøer og gitt det hele en delikat grafisk innpakning, sier digital kreatør Eivind Jul Wibe Fiksdal i Appex i meldingen.

Det skal være lagt ned mye arbeid i kartleggingsprosessen. I appen får ansatte i bransjen selv fortelle om utfordringer og løsninger gjennom intervjuer.

Aslaug Jakobsen er spent på mottakelsen av løsningen som onsdag ble ruller ut i Vassbakk & Stol. Hun håper imidlertid at andre selskaper vi ta i bruk løsningen, for dette verktøyet er utviklet for hele bransjen.

– Vi håper at ErgoAppen kan bidra til en holdningsendring, både hos oss i Vassbakk & Stol, men også bransjen for øvrig. Vi må redusere sykefraværet og forhåpentligvis vil ErgoAppen bidra til at ansatte i bransjen kan både stå lenger i jobbene sine, og ikke minst ha en velfungerende kropp også etter endt yrkeskarriere, sier hun.