<p>Kjersti Kvam Buvik fra Overhalla har kjørt over 70 mil for å komme til Hagemessen, og ett av høydepunktene var Finn Schjølls foredrag om våren. Foto: Svanhild Blakstad</p>Finn Schjøll gir vårtips i sitt foredrag på Hagemessen. Foto: Svanhild BlakstadDet var fullt hus da Finn Schjøll ga vårtips i sitt foredrag på Hagemessen. Foto: Svanhild BlakstadNå er det ikke mer å vente på, kom igang med våronna, sier Finn Schjøll. Foto: Svanhild BlakstadFinn Schjøll gir vårtips i sitt foredrag på Hagemessen. Foto: Svanhild Blakstad

Vårslipp med Finn Schjøll

– Nå er det bare å komme i gang med våronna, det er ingen grunn til å sitte i ro. Det kan du gjøre til høsten, sier Finn Schjøll.

Hage.no møtte Finn Schjøll like før han skulle gå på scenen og holde sitt foredrag «Endelig vår» på Hagemessen. I god tid før den kjente blomsterdekoratøren og tv-personligheten skulle gå på podiet, var salen smekk full av hageinteresserte som ville ha gode vårtips – og ikke minst få litt underholdning på kjøpet.

– Nå er endelig snøen borte og det er ikke noe mer å tenke på. Uansett hvor flink du var til å rydde i hagen i fjor, må du ta en runde til nå, sier Schjøll entuasiastisk.

Han mener at det ikke er noen grunn til å vente med vårklargjøringen.

– Ta frem spaden din, finn frem gjødselposen og finn frem hagehanskene slik at du får lukt litt. Det er jo så deilig å ha mange oppgaver, det er en mening med det, sier Schjøll.

Han stortrives med å møte publikum på Hagemessen, og ikke minst se på hva utstillerne har å tilby.

– Det er alltid gøy å være her, for det er så inspirerende. Arrangøren har gjort en kjempejobb, og jeg synes at denne messa har blitt finere enn Stockholms-messen – det sier også svenskene som er her, hevder han

Han deler gjerne et enkelt vårtips, som de som nøler med å komme i gang:

– Synes du fortsatt det er for kaldt, så gå og vask de gamle pottene dine. Det er rett og slett for å komme i gang, da har du hengt deg på. Hvis du holder på med noe, da sitter du ikke stille. Det kan du gjøre til høsten, avslutter Schjøll.

Kjersti Kvam Buvik fra Overhalla i Trøndelag var en av mange tilhørere som hadde benket seg i salen for å høre foredraget. Hun hadde kjørt 70 mil sammen med en venninne for å delta på årets hagemesse.

– Jeg elsker hage og blomster, og synes alt som har med det å gjøre er spennende. Og så er det veldig gøy å få gode tips og inspirasjon fra slike som Finn Schjøll, sier Kvam Buvik, som hadde sikret seg plass på føste rad for å få tips fra den kjente hageinspiratoren.