Daniel Skancke Wold ble den store vinneren under rør-NM. Foto: Bygg Reis Deg
Daniel Skancke Wold ble den store vinneren under rør-NM. Foto: Bygg Reis Deg

Vant NM og gjennomførte svenneprøven i rørleggerfaget

Daniel Skancke Wold ble årets vinner under norgesmesterskapet i rørleggerfaget 2021 på Bygg Reis Deg. Lærlingen fra Trøndelag fikk også bestått svenneprøven i samme slengen.

Rørentreprenørene Norge er arrangøren bak norgesmesterskapet. De hadde samlet fem unge lærlinger, fra fem ulike landsdeler, til å konkurrere i rørleggerfaget.

Kandidatene fra Viken, Oslo, Trøndelag, Vestlandet og Nord, har blitt bedømt etter nøyaktighet, vater og lodd. Etter tre dager med konkurranse, var det til slutt Daniel Skancke Wold som gikk til topps.

– Det føles veldig rart og spesielt. Det var mye stress de siste dagene, sier en stolt Wold i en pressemelding.

Han har jobbet i cirka ti timer hver dag med å ferdigstille alle komponentene.

I premie stikker han av med mesterutdanning, i tillegg til en gavepakke av utstyr, og egen tur til Purus sin fabrikk i Sverige.

Som en del av arrangementet, gjennomførte utøverne svenneprøven i tillegg til å konkurrere mot hverandre. En egen jury bedømte arbeidet deres, og vurderte deres innsats gjennom prøven.

Foto: Bygg Reis Deg
Foto: Bygg Reis Deg

Utøverne har blant annet valgt ut materialer selv og gjort sine egne forberedelser. Enhver prosess har blitt dokumentert nøye og også vurdert av utøverne selv.

Noen av komponentene som utøverne har vært nødt til å installere, er et kombinert sanitæranlegg, utslagsvask og dusjkabinett, og eget varmeanlegg med varmepumpe.

Sverre Sandbraaten i Rørleggerbedriftenes opplæringskontor i Østfold, har fulgt med på konkurransen som har foregått på Bygg reis Deg-messen i Lillestrøm. Han er mektig imponert over utøvernes innsats.

– Alle har gjort en veldig god jobb og klart å bli ferdige. Det er veldig bra gjennomført av alle, sier Sverre Sandbraaten i meldingen.

– Rør-NM er viktig for å vise frem faget vårt. Dette er en ypperlig mulighet til å dele variasjonen i rørleggerfaget, og gi et bilde av hvordan rørleggere arbeider. Vi ønsker å gi unge et innblikk i faget, slik at flere vil bli rørleggere, sier Sandbraaten videre.

Etter fredagens kåringer samlet utøverne fra rør-NM seg sammen med utøverne fra NM i overflateteknikk. Foto: Bygg Reis Deg
Etter fredagens kåringer samlet utøverne fra rør-NM seg sammen med utøverne fra NM i overflateteknikk. Foto: Bygg Reis Deg