Vålerengtunnelen i Oslo har vært delvis stengt fra 8. juni i fjor. Nå er den helt åpnet igjen. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB

Vålerengtunnelen i Oslo har vært delvis stengt fra 8. juni i fjor. Nå er den helt åpnet igjen. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB

Vålerengtunnelen i Oslo helt åpnet etter ett års arbeid

Sent fredag kunne Vålerengtunnelen i Oslo åpnes for trafikk i begge løp etter å ha vært delvis stengt fra juni i fjor. – Hurra! skriver Vegtrafikksentralen.

Vegtrafikksentralen Øst kom med gledesutbruddet på Twitter ved 23.30-tiden.

Vålerengtunnelen på E6 er en av landets mest trafikkerte med over 75.000 kjøretøy i døgnet.

Først ble nordgående løp stengt, og arbeidene der varte fram til slutten av november 2020. Siden da har sørgående løp vært stengt for rehabilitering.

Statens vegvesen berømmer trafikantene, som de mener har oppført seg eksemplarisk i byggeperioden. Det har så å si ikke vært trafikale hendelser etter en liten innkjøringsperiode der noen var i tvil om hvordan man flettet i kø, opplyser Vegvesenet.

– All honnør går også til beboere på Vålerenga, Etterstad, Helsfyr og i Kværnerdalen. Disse har tålt en del støyende arbeider i byggeperioden, sa prosjektleder Elin Hermanstad Havik i en pressemelding tidligere i uka.

Rehabiliteringen av tunnelen har blant annet omfattet skifting av sikkerhetsutstyr og elektrisk anlegg, forsterkninger, tetting av lekkasjer, skifting av ventilatorer og belysning, nye rømningsveier og nye nødstasjon-kiosker.

Det er lagt 22.500 kvadratmeter ny asfalt og 65 kilometer med kabler, ifølge Vegvesenet.