Key Account Manager Helle Fischer (f.v.) og driftsteknolog Tony Strand ved Unicons fabrikk i Drammen.

Unicon leverer 32.500 kubikkmeter betong i Drammensområdet

Unicon leverer i alt rundt 32.500 kubikkmeter betong til fire store prosjekter i Drammensområdet.

– Siden byggemarkedet generelt har hatt noe lavere aktivitet, er det gledelig å kunne melde om stor aktivitet i betongleveranser i Drammens-området. Unicon er for tiden involvert i flere spennende prosjekter med levering fra vår fabrikk i Drammen, skriver selskapet i en pressemelding.

Unicon leverer blant annet rundt 9.300 kubikkmeter for Stenseth & RS Entreprenør, som tar seg av betongarbeidet til Bama sitt nye fabrikk- og logistikksenter på Tranby. Mesteparten er til gulvstøp og støpene starter nå i vinter. Bygget skal være innflyttingsklart til neste år.

Samme kunde bygger 132 leiligheter ved bystranden i Drammen sentrum. Unicon leverer 9.700 kubikkmeter betong til prosjektet, som kalles Svanegangen. Byggingen startet opp i fjor høst og prosjektet er beregnet å være innflyttingsklart i slutten av 2022.

Unicon skal også levere rundt 5000 kubikkmeter betong for Vestviken Entrenprenør AS, som skal bygge Svelvigen Brygge. Prosjektet består av 19 leiligheter i sjøkanten i Svelvik. Byggingen ble igangsatt i november 2020 og prosjektet er beregnet ferdigstilt på slutten av året.

Sykehuskulverten er en ny entreprise til det nye sykehuset i Drammen og innebærer bygging av kulvert med ramper for planfri kryssing av Drammensbanen. Unicon skal levere cirka 8.500 kubikkmeter for AF Gruppen på dette prosjektet. Deler av arbeidet skal utføres sommeren 2021 mens Drammensbanen er uten trafikk i seks uker. Unicon har også levert lavkarbonbetong til kjelleren på sykehuset.