Prisutdeler statsråd Ola Elvestuen og Rigmor Hansen, Bodil Motzke, Terje Stepaschko og Tore Fredriksen fra Undervisningsbygg. Foto: Benedicte Nylund

Undervisningsbygg vant Difis pris for bærekraftige anskaffelser

Juryen kåret Undervisningsbygg til årets vinner fordi det er en virksomhet som har iverksatt og oppnådd noe som andre kan lære av.

Juryen la vekt på at virksomheten både søker innovasjon, gjennomfører bærekraftige anskaffelser og alltid bidrar med å dele erfaringer. Undervisningsbygg har en gjennomarbeidet strategi for miljøvennlige og energieffektive anskaffelser. Dette er et sterkt bidrag til grønn utvikling i leverandørmarkedet.

Statsråd Ola Elvestuen sa i sin tale at Undervisningsbygg vant fordi de har hatt en klar strategi på bærekraftige anskaffelser som er iverksatt i praksis. Virksomheten jobber systematisk fra strategi til gjennomføring og målinger av resultater. Undervisningsbygg har tatt utgangspunkt i de overordnede målene for miljø og etablert en egen strategi for hvordan anskaffelser skal bidra til å oppnå disse målene.

- Vi er veldig stolte over å vinne denne anskaffelsesprisen, og vi syns det er moro at det harde arbeidet vi har lagt ned i bærekraftige anskaffelser for skolebyggene i Oslo, blir lagt merke til, sier administrerende direktør Rigmor Hansen i Undervisningsbygg i en pressemelding.

Hun legger til at dette er en pris for hele Undervisningsbygg og at mange dyktige personer har bidratt til prisen. Dette gir stor motivasjon for arbeidet på dette området fremover.