Stian Haukenes, distriktssjef i Volvo Maskin (t.v) og Ole Andreas Zahl Eriksen, salgskonsulent anleggsmaskiner i UCO, under overleveringen.
Stian Haukenes, distriktssjef i Volvo Maskin (t.v) og Ole Andreas Zahl Eriksen, salgskonsulent anleggsmaskiner i UCO, under overleveringen.Foto: UCO.

UCOs første 25 tonns el-graver levert direkte til kunde

I begynnelsen av august kunne Volvo Maskin overlever den elektriske gravemaskinen EC230 Electric til UCO.

– Vi har flere gode samarbeidspartnere som bistår oss med klimavennlige anleggsmaskiner og vi dekker hele spekteret fra 2 til 25 tonn. En av disse er Volvo Maskin, og nå leverer vi for første gang en Volvo 25 tonns elektrisk gravemaskin som går direkte ut i leie, sier administrerende direktør Jostein Stormo i UCO, i en pressemelding.

– Vi er opptatt av å ikke kun fylle opp gårdsplassen med miljøvennlige maskiner, men heller gå i dialog med kundene og avdekke deres behov for så å finne den beste løsningen for prosjektet, tilføyer han.

Den ferske maskinen er den første serieproduserte gravemaskinen fra Volvo. Den har en driftstid på 4-5 timer og kan hurtiglades på 80 minutter. Standard lading gir en fulladet maskin etter ni timer, opplyser UCO.

– Sammenlignet med den dieseldrevne EC220EL, så har den tilnærmet samme ytelse, om ikke bedre, med fordeler som null utslipp, lavt lydnivå og lave driftskostnader. Maskinen drives av en 264 kilowatt batteripakke og har et 600 volt elektrisk system, i tillegg til at førerkomforten er forbedret, sier produktsjef Frode Andersen i Volvo Maskin.