<p>- Det var veldig tungt, sa personalsjef Henning Sjøvaag i Tronrud Gruppen kort tid etter målgang.</p>

Tung Birken-fredag

Tungt var ordet som gikk igjen etter at FredagsBirken og StafettBirken deltakerne hadde passert målstreken på Birkebeineren skistadion på Lillehammer (SE BILDER).

Nesten 2000 gikk FredagsBirken og det ble satt ny rekord for StafettBirken med 318 lag på startstreken. Snøvær og meget varierende smøreforhold gjorde at mange fikk det meget tøft over fjellet.

Fire lag fra Tronrud Gruppen

- Det var veldig tungt. Det var bløtt og dårlige spor, sa personalsjef Henning Sjøvaag i Tronrud Gruppen kort tid etter målgang.

Sjøvaag gikk fjerdeetappe for det ene av i alt fire lag som Tronrud Gruppen stilte med til start på StafettBirken.

- Vi liker stafetten. Det er kollegialt og positivt og gjøre noe slikt sammen. Alle klarer å gå en etappe på 1,5 mil, sa Sjøvaag.

Fikk juling

En annen som fikk det tungt over fjellet var Jarle Sørhaug, som til daglig jobber for H.C. Thaugland Trælastforretning.

- Jeg var nok litt for optimistisk i starten og det fikk jeg litt juling for mot slutten. Varierende føreforhold gjorde at skia både var bakglatte og klabbete. Det ble rett og slett veldig tungt, sa Sørhaug.

Ifølge Sørhaug var det 10-15 som gikk FredagsBirken med Thaugland-drakter.

Skattum dominerte igjen

Nok en gang var det Byggmakker Skattum som stablet på bena flest til lag til StafettBirken. Nesten 50 lag med egne ansatte, kunder og andre samarbeidspartnere gikk for byggevareleverandøren.

Amund Holmstad fra Landheim Bygg på Skreia var en av dem som gikk for Skattum. Også han har hatt lettere dager i skisporet.

- Jeg hadde dårlig feste hele veien så det ble veldig tungt, sa en tydelig preget Holmstad i målområdet.

Han innrømmer at treningsgrunnlaget også kunne vært noe bedre.

- Jeg har prøvd å få til to ganger i uka, men det burde absolutt vært mer, sa tømreren.

Fredag = teambuilding

Cirka 50 fra byggenæringen gikk FredagsBirken for Birkebeinersponsorene Leca, Norcem og Byggeindustrien. Lørdag går cirka 160 for sponsorene.