Direktør for Optimera Byggsystemer Stene Bergsløkken og ordfører Kåre Martin Kleppe i Tysnes kommune.

Tror nye Optimeras elementfabrikk kan gi 30-40 arbeidsplasser

Ordføreren i Tysnes var blant gratulantene da Optimeras nye elementfabrikk åpnet onsdag.

På sikt regner man med å skape 30-40 arbeidsplasser rundt den nye fabrikken, som nylig ble omtalt på bygg.no.

Det er kjærkommne arbeidsplasser i en kommune som har fått merke kuttene i oljebransjen.

Etableringen på Tysnes er et samarbeid mellom Optimera AS og de lokale selskapene Byggmester Hitland (Hitland gruppen AS) og entreprenøren Fronta (Fronta invest AS).

Navnet på driftsselskapet i Tysnes er Optimera Prefab Vest AS.

‒ Den lokale forankringen er viktig og jeg tror på et langsikt og godt samarbeid med Optimera. Det gleder meg å se at det nå er ny giv i lokalene nede ved sjøen, sier ordfører Kåre Martin Kleppe i en pressemelding.

Den nye fabrikken er etablert der Fronta tidligere har hatt elementfabrikk på Tysnes. Plasseringen er ikke tilfeldig og fabrikken skal betjene store deler av Vestlandet.

Stort oppmøte

Rundt 100 byggmestere og entreprenører var til stede under åpningen.

‒ Jeg kunne merke at den faglige kompetansen hos de lokale byggmesterne og entreprenørene var høy. Det ble mange gode diskusjoner når vi tok gruppene på visningstur rundt produksjonslinjene. Det er liten tvil om at det er stadig flere som får opp øynene for denne måten å bygge på, og jeg kunne merke at stemningen var positiv for det vi holder på med her, sier teknisk sjef i Optimera Christoffer Clementz.

Store investeringer
Etter at Optimera tok over lokalene i sommer er det investert store summer i nye anlegg for produksjon av takstoler og elementer. Anlegget fremstår som ryddig og moderne med nøye planlagte produksjonslinjer. Nå tilvirker fabrikken elementer, takstoler, og mer tradisjonelle precut- og konstruksjonspakker.

‒ Vi ser at bygging med elementer i økende grad erstatter den tradisjonelle plassbyggingen der man kapper og tilpasser på byggeplassen. Vi kan nå tilby gode produkter til dette markedet og jeg har stor tro på fremtiden. Dette blir en spennende reise for oss på fabrikken, sier daglig leder Bjarte Litlabø.

Investerer for vekst
Optimera Byggsystemer omsetter nå for ca 330 millioner innenfor elementer, Precut og konstruksjonspakker.

Dette blir den fjerde fabrikken til Optimera Byggsystemer og det stilles store forventninger til produksjonen fremover. Fra før har de produksjonssteder på Ilseng, Andebu og Stangeland.