– I koronatiden har vi blitt veldig gode på digital kommunikasjon og digitale møteplasser, men jeg tror den fysiske møteplassen blir enda viktigere i i tiden fremover, sier påtroppende styreleder i Bygg Reis Deg, Trond Hagerud. Han tar over etter Carl Otto Løvenskiold. Foto: Svanhild Blakstad

Trond Hagerud ny styreleder i Bygg Reis Deg etter Carl Otto Løvenskiold:– Glad det ikke er Bygg Reis Deg i år!

Som ny styreleder ser Mapei-sjef Trond Hagerud frem til å være med og løfte Bygg Reis Deg videre som den viktigste møteplassen for byggenæringen. Både han og avtroppende styreleder Carl Otto Løvenskiold er imidlertid glade for at messen ikke skal arrangeres i år.

Byggeindustrien møtte Hagerud og Løvenskiold onsdag da de sammen med administrerende direktør Gunnar Glavin Nybø møttes fysisk for å stake ut kursen videre for Bygg Reis Deg og aktivitetene fremover.

– Det er mye positivt ved at vi må tilpasse oss en mer digital hverdag og nye måter å jobbe på. Det kan både være billigere, mer effektivt og lærerikt, men samtidig har det forsterket ønsket og behovet for å ha fysiske møteplasser. Derfor ser vi frem til å kunne arrangere et enda bedre Bygg Reis Deg til neste år, sier nyvalgt styreleder Trond Hagerud til Byggeindustrien.

Messen, som samler over 40.000 besøkende på Norges Varemesse på Lillestrøm, arrangeres bare annethvert år. Avtroppende styreleder Carl Otto Løvenskiold uttrykker lettelse over at Bygg Reis Deg ikke er plottet inn på kalenderen i år.

– Ja, vi er veldig glade for det. Denne høsten satser vi på at Det Norske Byggemøtet, som er en mellomårskonferanse og en viktig møteplass for næringen, vil gå av stabelen som planlagt 13. oktober, sier Løvenskiold.

Trond Hagerud tok over styrevervet 23. april hvor han også fikk med seg et nytt styre. Han har lang fartstid fra byggenæringen og har vært øverste sjef for Mapei i Norden og Baltikum de siste 22 årene. I tillegg har han vært styreleder for Byggevareindustriens Forening, NHO Innlandet og rådsmedlem i Sintef Community.

Hagerud ser frem til å lede Bygg Reis Deg-styret inn i en spennende og krevende tid.

– Først og fremst vil jeg fortsette det gode arbeidet som allerede er nedlagt. Fjorårets messe var svært vellykket, og det blir veldig spennende å jobbe videre for at Bygg Reis Deg skal være møteplassen for innovasjon, produktivitet og digitalisering mot en mer bærekraftig utvikling for byggenæringen, sier han.

Hagerud peker også på at det er en klar ambisjon å være med og sette dagsorden og at messen utvikles til en kunnskapsarena som skal styrke både omdømmet og konkurransekraften til byggenæringen.

Carl Otto Løvenskiold fortsetter som styremedlem og er svært tilfreds med å kunne overlevere styreroret til Mapei-sjefen.

– Jeg er veldig glad for at Trond med sin erfaring både fra bransjen og organisasjonslivet tar ansvaret for å lede styret videre. Samtidig er jeg takknemlig for at jeg har fått lov til å være med i fire år som styreleder og føler at vi har hatt en stø kurs i vår ambisjon om å utvikle Bygg Reis Deg til byggenæringens møteplass, og ikke minst gjøre det til en aktør som har en høy fagprofil og binder hele næringen sammen. I tiden fremover vil det bli viktigere enn noen gang – at vi må holde sammen, sier Løvenskiold.

Bygg Reis Deg-sjef Gunnar Glavin Nybø ser frem til jobbe for å oppfylle ambisjonene til både avtropende og påtroppende styreleder.

– Jeg er veldig glad for å kunne ledes av et sterkt faglig styre med lang erfaring og innsikt i flere deler av byggenæringen. I administrasjonen er vi avhengig av å ha gode støttespillere og rådgivere, både i styret og i vårt produksjonsteam. Nå er mannskapet på plass, og vi ser frem til å lansere spennende aktiviteter og møtes fysisk både til Det Norske Byggemøtet i høst og ikke minst på Bygg Reis Deg neste år, sier Nybø.

Her er det nye styret i Bygg Reis Deg:
Styreleder:
Trond Hagerud, administrerende direktør Mapei

Styremedlemmer: Jøns Sjøgren, administrerende direktør Byggevareindustriens Forening
Kristin Røed Eriksen, direktør for forretningsenheten Weber, Saint-Gobain Norge
Carl Otto Løvenskiold, konsernsjef Løvenskiold-Vækerø
Asbjørn Vennebo, konsernsjef Dahl Optimera Norge
Eirik Grønlie, markedsdirektør Løvenskiold Handel.

Varamedlemmer: Camilla Mørk Bostad, direktør Retail Proff & Monter
Jan Erik Engebretsen, salgsdirektør Jackon.