Tre tilbydere til gigantjobb for Nye Veier

Fire entreprenørgrupperinger ble kvalifisert for konkurransen om byggingen av strekningen E6 Kvithammar - Åseni Trøndelag, men en trakk seg. Utbyggingen har en kontraktsverdi på omlag 5,3 milliarder kroner, inkl. mva.

Klikk for større versjon

De tre som skal konkurrere videre om entreprisen for bygging av ny E6 Kvithammar – Åsen er:

* BetonmastHæhre Anlegg AS og Dr. Ing. Aas-Jakobsen Trondheim AS

* Skanska Norge AS og Norconsult AS

* Acciona Construcción S.A. og Multiconsult Norge AS

Veidekke Entreprenør AS og Rambøll Norge AS var også kvalifisert for å konkurrere om entreprisen, men har trukket sin deltakelse. Dermed står det tre grupperingen igjen.

- Dette gir god konkurranse om entreprisen. Vi har svært gode selskaper med som skal levere sine tilbud, sier administrerende direktør i Nye Veier, Ingrid Dahl Hovland.

Kvithammar – Åsen er 19 kilometer lang, og omfatter blant annet Midt-Norges lengste tunnel, Forbordsfjelltunnelen (7,8 km).

- Det er et stort og krevende prosjekt. Det er derfor ekstra tilfredsstillende å se at vi har med gode tilbydere med god kompetanse og gjennomføringskraft i konkurransen, sier prosjektdirektør for Nye Veier Trøndelag, Johan Arnt Vatnan.

Det er ventet at valg av entreprenør skjer i mars 2019, og byggestart i 2020. Ny E6 Kvithammar – Åsen vil ha en kontraktsverdi på omlag 5,3 mrd. ink. mva. Ferdigstillelse er ventet i 2025/2026.