Tre skadd i ulykke på Rallarvegen

Tre personer er skadd i Aurland i Vestland etter at et terrengkjøretøy kjørte av Rallarvegen. Samtlige er sendt til sykehus, opplyser politiet.

Politi, ambulansepersonell og redningshelikopter rykket tirsdag morgen ut til Rallarvegen nær Myrdal i Aurland kommune i Vestland i forbindelse med en UTV som hadde kjørt av veien.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 3.18.

– Tre personer er skadd, men alle tre er bevisst, fortalte operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt til NTB i 6-30-tiden tirsdag morgen.

En av de skadde er brakt til sykehuset i Lærdal, mens de to andre er fløyet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding. Det er snakk om tre menn, en i 30-årene, en i 40-årene og en i 60-årene.

De tre involverte befant seg i området i forbindelse med arbeid for Bane NOR, der Mesta jobbet på et snøoverbygg.

Mesta opplyser i en pressemelding som NRK gjengir at de tre involverte er en Mesta-ansatt, en innleid montør og en representant fra Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF).

– Arbeiderne på anlegget ble kalt ut for å hjelpe til. De gjorde en kjempeinnsats med å rydde terrenget for å få de skadde opp til Rallarvegen, og ta vare på de til helsepersonell kom til plassen, sier kommunikasjonssjef i Mesta, Eskil Sand i meldingen.

– Ulykken skjedde på returen etter å ha hentet en arbeider ned fra jobb. Årsaken til ulykken er så langt ukjent. Det er så langt ingen opplysninger som indikerer påvirkning av alkohol eller annet, heter det i politiets pressemelding.