Bronsevinner Magnus Hedly. Foto: Trimble Solutions Sandvika

Tre norske rådgivere i toppsjiktet i europeisk lederkonkurranse

Magnus Hedly fra Trimble stakk av med bronseplassen i den europeiske konkurransen EFCA Future Leaders, som kårer Europas mest talentfulle rådgivere. I tillegg fikk to andre norske finalister hederlig omtale av juryen.

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) hadde fem finalister med i konkurransen.

Best av de norske var Magnus Hedly fra Trimble som kom på tredje plass, skriver RIF i en pressemelding.

Hedly er Worldwide Quantm Product Manager i Trimble med 11.500 ansatte. Hasn har det internasjonale ansvaret for innovasjon, utvikling og integrasjon for Quantm-programmet som dokumenterer opp til 50 prosent tidsbesparelse i planlegging av infrastrukturprosjekter.

I tillegg fikk Daan Anne Boonstra i Norconsult og Andreas Hanssen Vang i Sweco med seg hederlig omtale fra juryen. Totalt var det tre nordmenn blant de 10 beste finalistene.

European Federation of Consulting Engineers Associations (EFCA) er den europeiske foreningen for rådgivende ingeniører. RIFs administrerende direktør, Liv Kari Skudal Hansteen er Visepresident i foreningen som hvert år kårer de mest talentfulle rådgivende ingeniørene i Europa. Vinneren ble Thomas Johansson som jobber for det finske selskapet Citec Oy AB på det norske prosjektet som arbeider med karbonfangst og lagring på Klemetsrud.

Det var ifølge juryen et høyt nivå på kandidatene i år og prosjektene som de konkurrerte på.

– Med fem sterke, norske kandidater hadde vi god tro på konkurransen i år også. Vi er svært stolte og gratulerer både Magnus og Trimble med pallplass samt Daan i Norconsult og Andreas i Sweco med hederlig omtale, sier Ari Soilammi, som er fungerende adm. direktør for RIF.