Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Tre menn dømt til fengsel i Boligbygg-saken i Oslo

Tre menn er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i korrupsjonssaken i Oslo kommunes eiendomsselskap Boligbygg.

Det går fram av en fersk dom.

En saksbehandler ble av lagmannsretten funnet skyldig i passiv grov korrupsjon, skriver Aftenposten. Retten fant det bevist at mannen mottok over 250.000 kroner i bestikkelser i forbindelse med salget. I forbindelse med kommunens kjøp, mottok mannen bestikkelser til en verdi på til sammen rundt 1.7 millioner kroner, slår retten fast.

De to andre tiltalte i saken ble av lagmannsretten funnet skyldige i aktiv grov korrupsjon i forbindelse med salget av den samme bygården. De overførte til sammen 250.500 kroner til saksbehandleren som bestikkelser i forbindelse med salget, ifølge dommen fra lagmannsretten.

Saksbehandleren ble dømt til fengsel i tre år og to måneder og fikk inndratt et beløp på drøye 1,6 millioner kroner. I tillegg ble han ilagt et rettighetstap på to år.

De to andre mennene fikk fengsel i ett år og åtte måneder. I saken ble bygårder og leiligheter videresolgt til det kommunale foretaket Boligbygg med milliongevinst. De tre ble dømt i tingretten i fjor, men anket avgjørelsen.