Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Trafikkfast Solvik-Olsen fikk førerkortdebatt satt på pause

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) satt fast i trafikken da Stortinget skulle behandle et forslag om enklere regler for førerkort for eldre.

Debatten ble satt på en lengre pause mens det ble jaktet på den forsvunne samferdselsminister i Stortingets korridorer. For i salen var Solvik-Olsen ikke da nasjonalforsamlingen skulle ta fatt på debatten om helseattest for bilførere over 75 år.

– For statsråden er dette en uegnet måte å komme tilbake til Stortinget på, kommenterte Aps Sverre Myrli da Solvik-Olsen dukket opp etter flere minutter.

Irettesettelse

Også fra presidentplassen vanket det mild refs:

– Det er uheldig at vi må bryte av møtet på denne måten. Stortinget er avhengig av å ha statsråden i salen når en sak skal behandles, sa tredje visepresident Magne Rommetveit (Ap) henvendt til den forsinkede statsråden.

Samferdselsministeren forklarer forsinkelsen med trøbbel i trafikken.

– Vi satt fast i trafikkork ved rådhuset, sier Solvik-Olsen på spørsmål fra NTB om hvor han var da debatten om førerkort startet.

– Interessant

Fra presidentplassen var Rommetveit først innstilt på å la saken gå sin gang. Da debatten skulle starte, var næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i salen. Han hadde like før holdt en redegjørelse om situasjonen for Hydro i Brasil.

– Jeg ser ikke Solvik-Olsen og må be Røe Isaksen være samferdselsminister, sa Rommetveit.

– Ja, det kan jo bli interessant, kommenterte næringsministeren nede fra benkeradene.

Helt meningsløst

Men det ville Sverre Myrli ikke ha noe av.

– Det er helt meningsløst å stå her og prate uten at samferdselsministeren er i salen. Vi må utsette debatten, mente han. Dermed ble det pause fram til Solvik-Olsens følge hadde kommet seg forbi turistbussene utenfor Oslo rådhus.