Toril Marie Ås er ny konserndirektør finans & IT i GK Gruppen. Foto: GK

Toril Marie Ås blir ny finansdirektør i GK Gruppen

Toril Marie Ås (50) blir ny konserndirektør Finans & IT (CFO) i GK Gruppen, med totalansvaret for GK Gruppens økonomi- og finansstyring i Skandinavia.

Hun tiltrer stillingen 8. juni 2020, skriver GK i en pressemelding.

Ås er utdannet siviløkonom fra Handelshøgskolen i Bodø og har i tillegg en Master of Science in Management fra London Business School. Hun har lang og variert erfaring fra ulike lederstillinger innen økonomi- og finansområdet og går til GK fra stillingen som CFO i Navamedic ASA. Hun har i tillegg blant annet vært CFO for Telenors media- og innholdsdivisjon, Telenor Media Invest, samt direktør for forretningsområdet « Corporate Functions and Group Activities» i Telenor.

– Torils brede erfaring fra børsnoterte selskaper og spisskompetanse innen finans og forretningsutvikling vil bidra til å løfte oss som selskap. Toril er en kunnskapsrik, modig og ambisiøs leder med solid internasjonal erfaring, sier konsernsjef Kim Robert Lisø i GK Gruppen i meldingen.

Ås får strategisk og operativt ansvar for GK Gruppens økonomi- og finansstyring på tvers av land.

– GK Gruppen er en høykompetent bedrift med fremtidsrettede og gode klimatekniske løsninger som vil være viktige og riktige for samfunnet i lang tid fremover. Sammen med dyktige kollegaer ser jeg frem til å skape en profesjonell skandinavisk finansfunksjon og jeg gleder meg stort til å være en del av laget i et spennende konsern som både vil utvikle seg og ta ansvarlige valg fremover, sier Ås.

Hun vil inngå i GK Gruppens konsernledelse og rapportere til konsernsjef. Hun tiltrer stillingen 8. juni, og får kontorsted ved hovedkontoret på Ryen i Oslo.