Tore Vagle AS blir en del av TOOLS Norge. Foto: privat
Tore Vagle AS blir en del av TOOLS Norge. Foto: privat

TOOLS kjøper Tore Vagle AS i Sandnes

Det er enighet mellom partene om at TOOLS kjøper hundre prosent av aksjene i Tore Vagle AS, ifølge en pressemelding. Oppkjøpet ventes å bli fullført i januar.

Tore Vagle AS, som har 11 ansatte, vil etter dette bli integrert i TOOLS Norge.

proff.no fremgår det at Tore Vagle AS omsatte for drøye 39 millioner kroner i 2022. Selskapet har eksistert siden 1955, og drives nå i Langgata sentralt i Sandnes av andre generasjons Vagle. Virksomheten selger verktøy og industrikomponenter.

– Med TOOLS som eier kan vi tilby eksisterende og nye kunder et bredere tilbud samt utvikle vår virksomhet, sier Svein Olav Vagle, styreleder i Tore Vagle AS, i pressemeldingen.

Landssjef i TOOLS Norge, Jens Kristian Henriksen, trekker fram at TOOLS etter dette vil styrke sin posisjon i Rogaland. Han sier videre at selskapet passer godt inn i kjeden i Norge, og at TOOLS fortsetter å vokse i samsvar med Alligos oppkjøpsstrategi.

TOOLS er leverandør av verktøy, maskiner, arbeidsklær, verneutstyr, forbruksmateriell og relaterte tjenester til proffmarkedet, og har 46 butikker og 600 medarbeidere i Norge. Ifølge pressemeldingen er årlig omsetning på rundt 2,2 milliarder kroner. Hovedkontoret er på Kolbotn.