Tokvam er igang med å produsere krattknuserre fra den svenske produsenten Ilsbo Tools. Foto: Tokvam.

Tokvam har startet produksjonen av krattknusere

Snøfreserprodusenten Tokvam er i gang med produksjon og salg av krattknusere ved sine lokaler på Toten. Selskapet har som kjent kjøpt produkt- og merkevarerettigheter fra den svenske krattknuserprodusenten Ilsbo Tools.

Oppkjøpet innebærer at Tokvam as har overtatt alle rettigheter til Ilsbo produktene inkludert rettighetene til merkenavnet Ilsbo Tools. Tokvam overtar også forhandleravtalene med Lantmännen i Sverige og Eik Maskin i Norge. I tillegg til at produksjonen er flyttet til Tokvam sin fabrikk på Reinsvoll, vil også utvikling, salg og service nå håndteres fra Toten, opplyser Tokvam i en pressemelding.

Nært samarbeide med Ilsbo Parts

– Utviklingen de nærmeste årene vil være i nært samarbeid med Ilsbo Parts som er det nye selskapet til Leif Andersson, tidligere eier og gründer av Ilsbo Tools. Vi er veldig glade for at vi fremover har med kompetansen som er bygget opp over mer enn 30 år, sier daglig leder Finn Kristian Tokvam.

Ifølge Tokvam betyr det at produktutviklingen vil få stort fokus og ha en mye større fart enn Ilsbo kundene har sett de senere årene. Med større ressurser og fokus på utvikling skal kundene få se mange nyheter de kommende årene. Allerede i år lanseres et nytt klippepannedesign som er mer robust og tidsriktig, står det i pressemeldingen.

Veivedlikehold året rundt

Krattknusere klare til levering fra Tokvam sitt anlegg på Reisnvoll på Toten.

Ilsbo vil gi flere sommerprodukter og betydelig økt eksportandel for den familieeide industribedriften på Toten. Tokvam har en uttalt målsetting om å bli en bedrift som leverer løsninger for veivedlikehold året rundt til større deler av verden.

– Med dette oppkjøpet gjør vi et stort steg i riktig retning, sier Tokvam.

Første oppkjøp i bedriftens 62-årige historie

For Tokvam har ikke oppkjøp vært en aktiv del av bedriftens strategi så langt.

– Når det er sagt har vi alltid fulgt bransjen og konkurransesituasjonen veldig tett og hatt en uttalt strategi om å vurdere oppkjøpsmuligheter som en del av vår vekstfilosofi. Det er en første gang for alt og akkurat nå så føltes dette oppkjøpet både riktig og viktig for oss i Tokvam, sier Finn Kristian Tokvam

– Vi i Tokvam ønsker å være innovative og offensive i flere dimensjoner. Dette oppkjøpet og de ressursene og innsatsen vi kommer til å legge i videreutvikling av disse produktene skal være et bevis på det, avslutter han.