John Ragnar Tveit (t.v.) og Roar Lunde. Foto: Hans-Petter Bjørkli Tryggvason/Protan

To nye direktører på plass i Protan-ledelsen

Roar Lunde og John Ragnar Tveit er nye fjes i konsernledelsen i Protan.

Roar Lunde er godt i gang i stillingen som ny direktør for Protan Entreprenør AS i Norge, mens John Ragnar Tveit tok over som ny produksjonsdirektør i Protan AS i april.

- Mer enn bare tekking
Protan Entreprenør AS er store innen tak- og tekketjenester og har gjort noen av de største takjobbene i landet det siste året, som Europris-lageret ved Moss (65.000 kvadratmeter), REMA 1000s sentrallager i Ski og det spektakulære innendørs skianlegget SNØ på Lørenskog. Selskapet markerte seg nylig ved å kjøpe opp blikkenslagerselskapet Blikkproffen AS.

- Vi ser at markedet etterspør stadig mer helhetlige og komplekse takleveranser. Skal vi i Protan Entreprenør fortsette å være best på leveranser av komplette takløsninger, er det helt naturlig å inkludere for eksempel blikkenslagere, sier Roar Lunde i en pressemelding.

En annen sak Lunde brenner for, er rekruttering av taktekkere.

- Vi går foran og tar ansvar i takbransjen ved å øke satsingen på å utdanne nye taktekkere og skape attraktive opplegg for lærlinger. Dette er en viktig jobb og helt avgjørende for å kunne lykkes i fremtiden. Du kan ha store vekstambisjoner, men det hjelper lite hvis du ikke har dyktige fagfolk til å gjøre jobben, sier Lunde.

Han kommer til Protan Entreprenør AS fra rollen som direktør for driftsdivisjonen i Nettpartner AS, hvor han har jobbet i ulike roller siden 2013. Han har også en Executive MBA-grad fra BI. Lunde går inn i konsernledelsen i Protan og blir også styremedlem i Protan Entreprenørs søsterselskaper Protan Entreprenad AB i Sverige og Skantag AS i Danmark.

- Roar vil bidra vesentlig til Protan Entreprenørs virksomhet og være en pådriver i å skape effektive løsninger for drift, salg og gjennomføring, sier konsernsjef Erik Øyno i Protan.

Stor etterspørsel
John Ragnar Tveit har overtatt det overordnede ansvaret for produksjonsfasilitetene til Protan AS i Lier, Nesbyen og Sandefjord.

- Dette er spennende tidspunkt å komme inn i Protan AS på. Selskapet har sterke merkevarer og etterspørselen er rekordstor, så vi produserer mer enn noensinne. Flere markeder får øynene opp for de mange miljøgevinstene som ligger iå bruke våre PVC-produkter og løsninger. Dette gjelder ikke bare for tak, men også til havbruksnæringen og i olje- og gassindustrien, sier John Ragnar Tveit.

Tveit kommer fra stillingen som Chief Operating Officer i miljøselskapet NOAH, og han har også tidligere vært produksjonsdirektør for Draka Norsk Kabel i Drammen, rett over elva for Protans hovedkontor i Lier.

- John Ragnar har gitt et solid inntrykk. Han har et stort engasjement for produksjonsprosesser og går løs på jobben med masse energi og motivasjon. Han har en flott kombinasjon av teknisk innsikt og kompetanse, økonomiutdannelse og erfaring med lean og kontinuerlig forbedring, sier konsernsjef Erik Øyno i Protan.