To norske bruingeniører til finalen i internasjonal konkurranse

Den europeiske ingeniørforeningen EFCA har valgt ut to norske kandidater blant de syv europeiske finalistene til konkurransen EFCA Future Leaders.

De to norske rådgiverne, Tor Martin Lystad (Norconsult) og Krzysztof Wojslaw (Sweco) som begge er bruingeniører er dermed med i kampen om tittelen som Europas mest talentfulle ingeniør, skriver RIF i en pressemelding.

- I år har vi to nye, meget sterke norske kandidater i finaleheatet og satser på at Norge nok en gang går helt til topps i konkurransen. De to finalistene har, til tross for sin unge alder, allerede etablert seg som ledende fagfolk innenfor sine fagområder, og vi forventer at begge kommer til å sette solide faglige spor etter seg i lang tid fremover. Vi krysser derfor fingrene for en helnorsk finale i neste uke, sier Liv Kari Skudal Hansteen, som er adm. direktør for Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) i meldingen.

Wojslaw begynte i Sweco i 2016, og kom da fra Spenncon AS hvor han jobbet som prosjekteringsleder. I Sweco jobber han som fagekspert på parametrisk design og VDC, og inngår i Swecos brugruppe. I 2020 ble han kåret til Årets Unge Rådgiver av Rådgivende Ingeniørers Forening.

Lystad begynte i Norconsults bruavdeling i 2013. I løpet av kort tid har han blitt en svært viktig ressurs i selskapets arbeid med realiseringen av ferjefri E39. Hans ønske om å lære samt hans evne til å forstå komplekse temaer gjør ham i stand til å takle store faglige utfordringer. Han er en svært effektiv ingeniør som leverer høykvalitetsarbeid. Det gjør at Norconsult har satt ham i sentrale roller i noen av de mest utfordrende bruprosjekter i Norge, og Lystad er nå assisterende leder for faggruppen som har ansvar for markedssegmentet store bruer i Norconsult.

I flere år har Norge hevdet seg bra i denne konkurransen med både gull til Stanislas Merlet fra Multiconsult, sølv til Fredrik Skaug Fadnes (Norconsult) og Arnt Gunvald Fredriksen (Multiconsult), samt bronse til Magnus Hedly (Trimble Solutions) senest i fjor. I tillegg har mange norske kandidater fått hederlig omtale av juryen de siste årene.