Tindlund Park

Foto: Prek AS
Swecologo

Swecologo

Plusconsult

Plusconsult

Straikjøkken

Straikjøkken

Elementsalg

Elementsalg

Sagstuenlogo

Sagstuenlogo

Lindhaugen

Lindhaugen

IngeniørfirmaetBig

IngeniørfirmaetBig

Lianlogo

Lianlogo

XLbygg

XLbygg

Unilamp

Unilamp

Ove Skår AS har bygget boligkomplekset Tindlund Park på Greåker.

Fakta

Sted: Greåker

Prosjekttype: Bolig

Byggherre: Tindlund Park AS

Totalentreprise: Ove Skår AS

Kontraktsum eks. mva.: 207 millioner kroner

BRA blokkene: 6.509 kvadratmeter

BRA p-kjeller: 4.826 kvadratmeter

Arkitekt: Sweco Architects

Landskapsarkitekt: InSitu

Rådgivere: RIB: Bright l RIBfy, RIVA: COWI l RIA, RIBr: WSP l RIV rør: Asplan Viak l RIV vent: Bryn Byggklima RIE: Plusconsult l RIG: Multiconsult l Oppmåling: Ingeniørfirmaet BIG

Underentreprenører og leverandører: Grunnarbeider og fundamentering: Park & Anlegg l Stålkonstruksjoner: Byemark Stål l Elementvegger og plattendekker: Elementsalg l Branntetting: Christiania Brannteknikk l Maler: Malermester Buer l Fuging: S&S Fuging l Listverk: Treprodukter Øst l Blikkenslager: Torbjørn Lemtun l Byggevarer, innerdører: XL-Bygg Knatterudfjellet Trelast l Vinduer: Lian Vinduer l Porter: Hörmann l Ytterdører: Langsholt Glass Service l Teglmuring: Lars Aarum l Solavskjerming: Kvint Blendex l Himlinger, glassfelt: Modulvegger l Ståldører: Daloc l Taktekking og radonsperre: Tecta Tak l Gulvstøp: Gulventreprenøren AS l Parkett: Parkettpartner l Glasstak, fasader: Sagstuen l Kjøkken og garderobe: Strai Sarpsborg l Boder, sykkelstativ: Ingeniør Larsson l Trapper inne: Element Sør l Rekkverk: Jotne Ankers l Tekking: Fagprosjekt l Rørlegger: Assemblin l Ventilasjon: Bryn Byggklima l Elektro, lås og beslag: Bravida Heis: Otis l Utomhusarbeider: Lindhaugen l Belysning: Unilamp Norden

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Selskapet startet i mai 2021 med rensk av fjell, utsprengning for heisgruber og fundamenter, og boring for bergvarme for byggetrinn fire. De fire sammenhengende lamellblokkene, som har mellom fem og åtte etasjer over bakkeplan i tillegg til en parkeringskjeller i to etasjer, har til sammen 73 leiligheter med størrelser mellom 52 og 150 kvadratmeter. Blokkene er direkte fundamentert til fjell.

Inkludert byggetrinn fire består utbyggingen av totalt 170 leiligheter. Ove Skår AS har også utført de tidligere byggetrinnene.

Tegl og trekledning

– Fasadene er kledd med lys og mørk tegl, samt Cedar trekledning ved inngangspartier og balkongene. Noen av leilighetene har takterrasse, og den øverste og nest øverste etasjen har skjermtak med glass, sier prosjektleder Markus W. Alexandersen i Ove Skår AS til Byggeindustrien.

Fasadeuttrykk og uteområder

Det er det fjerde byggetrinnet som ble ferdigstilt i sommer, og hele Tindlund Park er blitt et prosjekt med luftig, men samtidig intim beliggenhet på en kolle i Greåker. Det er lagt betydelig arbeid i fasadeuttrykket og uteområdene. Leilighetene har god standard, og egen bergvarme til byggetrinnet sørger for energiforsyningen. Det er vannbåren gulvvarme i alle gulv i boligene, foruten i bodene.

– Vi har operert i et urolig marked, der både krigen i Ukraina og prisstigning har gjort at vi har måttet bestille enkelte materialer veldig god tid i forveien. Men vi har hatt et godt samarbeid med våre leverandører og underentreprenører, som har spilt på lag med oss hele veien, sier Alexandersen.

– Har lyktes godt

Det er Tindlund Park som er byggherre for prosjektet. Bygg-herrerepresentant Janne Eidissen sier til Byggeindustrien at de er fornøyde med resultatet.

– Vi synes det er blitt kjempefint, og at vi har lyktes godt. To dammer og et lite fossefall er hjertet i parken mellom blokkene i de ulike byggetrinnene. Det har vært et uproblematisk og veldig hyggelig samarbeid med både kommunen og entreprenøren. Prosjektet ligger oppe på en liten høyde med utsikt både mot Sarpsborg og Fredrikstad. Vi føler at vi har lagt kvalitet i eksteriøret, uteområdene og i leilighetene, sier Eidissen.

Hun påpeker også at utformingen av leilighetene gir god bokvalitet med flotte lysforhold.

– Alle leilighetene har enten syd- eller vestvendt balkong. Fjellveggen i nordenden av komplekset skaper en egen identitet, sier Eidissen.

– Spennende uterom

I en e-post til Byggeindustrien, skriver sivilarkitekt Helena Rönnkvist i Sweco Architects at Tindlund Park består av to buede blokker med tårn som følger fjellveggene i det tidligere steinbruddet og tre frittstående punktblokker mot sør.

– Bygningsvolumene former et spennende, bølgende uterom med vannspeil som gjenspeiler tjernet som lå i granittbruddet. Det grønne uterommet er utformet med vannspeil, bro, gangstier og massive granittbenker som minner om bruket av plassen, skriver Rönnkvist.

Leilighetene er lyse, en stor del gjennomgående med god takhøyde og høye vinduer fra gulv nesten opp til himling.

Materialer og overflater er valgt med tanke på kvalitet og lang levetid, ifølge arkitekten.

– Fasadene har to kulører tegl - lys tegl white marble med hvit fuge fra Wienerberger på tårnene i de buede lamellblokkene og mørkt tegl black beauty med koksgrå fuge fra Egernsund-Wienerberger på mellombygningene og toppbånd i tårnene – for å bryte opp volumene og skape et lett uttrykk. Balkonger har trekledning av western red cedar for å skape en vakker uteplass og glassrekkverk for godt utsyn, skriver Rönnkvist.


Flere prosjekter