Malin Bryntesson er ansatt som avdelingssjef for plan og landskapsarkitektur i COWI. Foto: Ragnhild Heggem Fagerheim/COWI

Malin Bryntesson er ansatt som avdelingssjef for plan og landskapsarkitektur i COWI. Foto: Ragnhild Heggem Fagerheim/COWI

Tidligere entreprenørleder ny avdelingssjef for plan og landskapsarkitektur i COWI

Malin Bryntesson har fått ansvaret for å lede og styrke avdelingen som jobber med plan, natur, byutvikling og landskapsarkitektur i COWI.

Bryntesson har tidligere vært daglig leder i takentreprenørselskapet Icopaltak med ansvaret for 200 ansatte.

– Av utdannelse er hun sivilingeniør innen bygg og anlegg med erfaring fra hoved- og underentreprenører, produksjon og rådgivning, i både offentlig og privat sektor, skriver COWI i en pressemelding.

Hun ser nå frem til nye utfordringer og å bidra til å skape synergier gjennom areal-, natur- og landskapsfagene.

– Naturen og ressursene våre er under press hvor både effektiv arealbruk, klima- og naturaspektet vil komme inn som viktige forutsetninger for å skape fremtidens bærekraftige samfunn. Denne kompetansen er kjempesolid i COWI og jeg gleder meg til å være med å videreutvikle den. Vi jobber inn i mange forskjellige områder som for eksempel store komplekse samferdselsprosjekter innen vei bane, byutvikling, vann og klimatilpasning. Vi ser tydelig at for å få til samfunnsnytte, mer for pengene og minimere fotavtrykket, så blir det viktigere å ta de riktige valgene tidlig. Et mål er å løse problemer istedenfor å skape dem, og da må vi foredle det vi har og samtidig ta så lite av naturen og ressursene som mulig, sier Bryntesson i en pressemelding.

Divisjonsdirektør for transport og byutvikling, Jesper Asferg, sier at han er svært fornøyd med å få Bryntesson med på laget.

– Malin har en spennende bakgrunn hvor hun har jobbet i mange ulike ledd i verdikjeden. Hun har faglig tyngde og er en ledertype som engasjerer. Kollegaer som besitter begge disse egenskapene vokser ikke på trær, sier Asferg i meldingen.

I tillegg til å lede et stort entreprenørfirma har Bryntesson sittet i styret til Byggenæringens Landsforening (BNL).