Thorendahl og Pareto bygger sentrallager trinn 2 for Bane NOR

Thorendahl skal bygge trinn 2 på Bane NOR sitt sentrallager på Gardermoen for Pareto Eiendomsfellesskap II.

Bygget og utelager skal bli en forlengelse av det eksisterende sentrallageret til Bane NOR, og skal arkitektonisk stå i stil med det byggetrinn 1. Lagerhallen skal bygges i stål med sandwichelementer. Byggherre er Pareto Eiendomsfellesskap II, og leietaker er Bane NOR. Den cirka 3.000 kvadratmeter store lagerhallen skal stå ferdig med opparbeidet utomhusareal til 1.oktober 2021.

– Thorendahl AS har et ambisjoner om å være ledende innen miljøvennlige prosjekter med basis vår egen miljømodell. Vi gleder oss derfor til å bygge Bane NOR sitt byggetrinn 2 på nytt sentrallager med Breeam Very Good, sier daglig leder i Thorendahl Ingvar Røang, i en pressemelding.

– Vi fokuserer på prosjekter bestående av lagerhaller og kontorer. Pareto er kjent for å ta de beste valgene og derfor er det en perfekt bekreftelse å bli valgt av Pareto, sier operativ direktør i AF Håndverk, Lukas Durlej, i meldingen.

– Vi er svært fornøyde med at Bane NOR ønsker å utvide sin virksomhet ved Gardermoen. Sammen med Bane NOR har vi kommet frem til gode løsninger som ivaretar Bane NOR sitt fremtidige behov, og for oss som en langsiktig eier. Med våre ambisjoner og strategi mot miljø og bærekraft fant vi det naturlig å bygge dette bygget som klassifiseres som et Breeam Very Good bygg, sier Niklas Haug Hansen i Pareto Alternative Investments AS.

– Bane NOR jobber med å optimalisere logistikkflyten, og et av tiltakene er å sentralisere mer av jernbanemateriellet. I den sammenheng har det vært behov for mer lagringsplass, men også et bygg med nødvendige funksjoner som gjør de i stand til å vedlikeholde, reparere og gjenbruke overskuddsmateriell på en god måte, heter det i meldingen.

Thorendahl er en del av AF Håndverk.