Thon Hotel Cecil

Prosjektleder Ståle Olsen (til høyre) og anleggsleder Aleksander Søgnen i NP Bygg AS har gjennomført et topp rehabiliteringsarbeid med Thon Hotel Cecil.

NP Bygg AS har gjort fremragende rehabilitering og utvidelse av Thon Hotel Cecil i Oslo.

Fakta

Sted: Oslo

Prosjekttype: Rehabilitering

Kontraktssum eks. mva.: 100 millioner kroner

Totalentreprenør: NP Bygg

Byggherre: Olav Thon Gruppen

BTA: Ca. 9.500 kvadratmeter

Arkitekt: Hille Melbye arkitekter

Interiørarkitekt: Ramsøskar interiørarkitekter

Rådgivere: RIA: Brekke Strand Akustikk l RIBr: Fokus Rådgivning AS l RIB: WSP Norge

Underentreprenører og leverandører: Innredning hotellrom: Bico Bygg og Innredning l Stillas og byggeheis: Brenden & Co Stillasutleie AS l Rørlegger: Bærums Verk Rørleggerbedrift l Blikkenslager: Dan Blikk l Rivearbeider: Entreprenørbygg l Låssystem: Salto Entry Systems l Sparkling av gulv og gulvbelegg: Gulv og Sparkel l Glass/Vindu: Glassteam l Baderomsgarnityr, speil og dusjvegger: Holtan Normark l Elektro: HGN Elektro l Maler: Hunvik & Co l Gulvteppe: Inside Interiør l Stålarbeid: Ivar Bråthen Mekaniske l Fasadestein: Naturstein Montering l Sprinkelanlegg: Noha Norway l Tekking av tak: Nortekk l Storkjøkken: Norrøna Storkjøkken l Byggevarer, verktøy: Optimera l Branntetting: Oslo Brannsikring l Parkett: Parkett & Interiør l Karbonforsterkning av betongdekker: R. Byggl Ventilasjon: Techno Team Prosjekt l Himlinger: Vikabygg l Flis: Viking Entreprenør

– Rehabiliteringsarbeidet har vært svært omfattende. Alt er nytt av gulv, tepper, himling, flis og tapet. Baderommene er utbedret med ny membran og nye fliser, samt delvis ny armatur. Videre er alle elektriske installasjoner, ventilasjon, kjølesystemer og alt innen IT skiftet – herunder TV og internett, sier prosjektleder Ståle Olsen i NP Bygg AS til Byggeindustrien.

Innbydende spisesal

Videre er alt interiør skiftet ut med smakfulle møbler i alle rom og i fellesarealene, som blant annet inkluderer en innbydende spisesal og en like innbydende lounge i øverste etasje. Et delikat treningsrom med både vekter, ergosykler og tredemølle, er også på plass.

– Vi har gjort ferdig en og en etasje av gangen, slik at hotellet har kunnet være i drift i hele byggeperioden. Det har vært en utfordring, fordi vi har måttet ta hensyn til støy for hotellets gjester på en best mulig måte, likeså for andre leietakere som har kontorer i bygget. Dette har krevd en nøye planlegging med mye logistikk. Det å kunne ivareta rømningsveiene i tilfelle brann, har også vært utfordrende. Men vi har lyktes med rehabiliteringsarbeidet uten nevneverdige problemer, sier Olsen.

Flere rom

Thon Hotel Cecil hadde opprinnelig 111 rom. Det er utvidet med hele 47 rom, men to av de gamle rommene er ombygd til kjøkken, så hotellet har nå totalt 156 rom.

– Spisesalen er blitt nesten dobbelt så stor, loungen er ny og administrasjonen har fått nye kontorer. Bare resepsjonen til hotellet er uforandret, sier Olsen.

Det er Hille Melbye arkitekter AS som har stått for planløsningen og teknisk oppbygging av innerveggene i hotellet.

– Vi har forsøkt å ivareta lydkrav, brannkrav og universell utforming. Det siste handler mest om at det gjøres plass til rullestolbrukere, og at det brukes løsninger som er tilpasset svaksynte. Arbeidet vi har gjort, sammenfaller også godt med arbeidet interiørarkitekten har utført, sier master i arkitektur, Mattias Duong, til Byggeindustrien.

Moderne og klassisk

Ifølge Ramsøskar interiørarkitekter AS, har innredningsarbeidet i Thon Hotel Cecil vært en morsom, men utfordrende jobb.

– Det er til dels vanskelige rom hvor det er høyt under taket. For å skape en hyggelig atmosfære, har vi brukt lyktestolper og palmer i atriet hvor spisesalen ligger. Flisgulvene er byttet ut med vinyl for å dempe akustikken, noe som gir en lunere og hyggeligere lydopplevelse. Atriet skaper nå en hyggelig kombinasjon av inne- og utefølelse, sier inter

iørarkitekt MNIL Camilla Bentzen til Byggeindustrien.

I spisesalen, som ligger i atriet, er det brukt sterke, men godt avstemte farger på møblene, som har en lekker, moderne design.

– Rommene og loungen har fått en mer klassisk stil, både når det gjelder møbler og farger, sier Bentzen.