Foto: Tata Steel
Foto: Tata Steel

Tata Steel med millioninvestering

Tata Steel i Skien skal nå investere flere millioner kroner i en ny maskin.

Tata Steel investerer nå for å bli en mer komplett leverandør av stålplater. På nyåret vil en ny maskin installeres, og denne kan produsere både 128 og 200-profil.

En stor del av Tata Steels stålprodukter som selges på det norske markedet produseres i Skien. Allerede i 2020 begynte de å planlegge for en fremtidig utvidelse av maskinparken i form av nye produksjonslinjer i oppgraderte produksjonslokaler.

Kathrine Luraas Bjørtuft. Foto: Tata Steel
Kathrine Luraas Bjørtuft. Foto: Tata Steel

– Tata Steel Byggsystemer i Norge har i år investert mange millioner kroner i egen produksjon i Skien. Investeringen består primært av den nye maskinen, men også noe oppgradering av de allerede eksisterende linjene, heter det i en melding fra selskapet.

– Det er heller ikke lenge siden det ble investert i nytt lagerbygg og seks andre linjer, så her i Skien har det vært stor investeringsvilje fra våre eiere de siste årene. Vi er utrolig stolte og ydmyke over å ha fått til dette her i Norge, sier Tata Steels norgessjef Kathrine Luraas Bjørtuft, i meldingen.

Tata Steel i Skien har allerede produsert 128-profil (Q-dekke) for det norske markedet i 25 år og har også tilbudt 200 profil gjennom søsterselskap i Nederland og Tyskland.

– Med vårt fokus på bærekraftige løsninger og lavest mulig klimaavtrykk, vil den nye maskinen gi mindre transportkostnader/utslipp. Stålplater til det norske markedet vil nå bli enda mer kortreiste, melder selskapet.

Forskjellen mellom en 128-profil og en 200-profil er høyden på profilen og dermed styrken.

– En 200-profil tåler mye mer belastning og kan brukes over lengre spenn. Det gir store fordeler, enten om det er store snølaster eller man for eksempel ønsker å installere et solcelleanlegg eller annet som tilfører ekstra vekt på taket. I tillegg vil dette bidra til å effektivisere byggeprosessen ved å bygge med lengre spenn på taket, heter det i meldingen.

– Det er en stor fordel for oss og kundene at vi produserer i nærheten av markedet, både når det gjelder service, leveringstid, fleksibilitet og pris. Vi ser frem til å kunne tilby en forbedret tjeneste- og produktportefølje til våre kunder, sier Bjørtuft videre.