Tålmodig sliter fikk merket på 17. forsøk. - Hardt, men et morsomt mål å oppnå, sier Dan Arve Juvik (foto: Jørn Hindklev).

Tålmodig sliter tok merket på 17. forsøk

− Jeg er nok ikke kjent for å være en tålmodig person, men akkurat når det gjelder Birkebeinerrennet, må jeg vel karakteriseres som en tålmodig sliter, sier Dan Arve Juvik, leder for betongindustri i Mapei. Lørdag tok han sitt første merke på 17. forsøk.

− Hvorfor løsnet det i år?

− Det er kort og godt at jeg holdt ut og har trent litt mer. Jeg er tross alt vestlending født med dårlig skiteknikk. Den har kommet etter at jeg bosatte meg i Nord-Odal hvor det er strålende skiforhold, humrer han.

Juviks første møte med langrennssporten var NATO-plankene i militæret.

− Jeg har vel vært gjennom de fleste feilene man kan gjøre med ski og smøring, men man lærer til slutt. Når man først har fått sansen for denne treningsformen, blir diskusjoner rundt trening og skismøring en del av «gamet», sier han.

Juvik forteller om et svært aktivt idrettsmiljø i Mapei.

− Mange er aktive selv og bidrar også veldig positivt for nærmiljøet, sier Juvik.

Selv har han deltatt i opplegget med Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien flere ganger.

− Dette er et suverent tiltak som er viktig for motivasjonen med å holde treningen ved like og det er veldig sosialt. Jeg deltar på trippelen og det gir et spark i baken for å komme seg ut på trening mang en søndag hvor man kanskje heller hadde hatt lyst til å sitte i sofaen og se på TV, sier han.