Takterrassen på Sunnaas åpnet

I strålende høstvær ble den oppgraderte og ombygde takterrassen på Sunnaas sykehus på Nesodden åpnet onsdag 5 september. (Bildekarusell)

Hele prosjektet er gjennomført som et spleiselag mellom sykehuset, blomsterkjeden Mester Grønn og en rekke velvillige bidragsytere fra byggebransjen. De omfattende arbeidene har pågått i flere måneder.

Etter endel forsinkelser kunne endelig sykehusdirektør Einar Magnus Strand og Mester Grønn-sjef Erling Ølstad foreta den høytidelige åpningen av terrassen med pasienter, pårørende, ansatte, sponsorer og media tilstede.

- Terrassen har blitt endret flere ganger underveis, men det har vært  nødvendig for å ivareta pasientenes og sykehusets behov. Nå har vi fått en fantastisk terrasse som vi håper vil bidra til økt trivsel og atspredelse, sa adm dir Einar Magnus Strand i sin åpningstale.

Mester Grønn-sjef Erling Ølstad mente at prosjektet i utgangspunktet var et slags "Mission Impossible", men at det lot seg gjennomføre takket være velvilje og fantastisk innsats fra alle hold, ikke minst fra sponsorene.

Og det er litt av en takterrasse på hele 400 kvadratmeter som nå kan tas i bruk av alle ved rehabiliteringssykehuset. Det mest spektakultære er kanskje utsikten, som gir fri sikt i alle retninger over Oslofjorden.

Hagedesigner Darren Saines har tegnet terrassen og forteller at det har vært en utfordrende prosess, både med hensyn til pasientenes behov, men også i forhold til vær og vind i høyden.
- Resulatet slik det fremstår gjør det bryet verdt, og vi har fått flotte tilbakemeldinger fra pasientene og personalet, sier Saines.

Her er det bygd blomsterkasser i betong, utekjøkken, stort takoverbygg (pergola), og det er rikelig med sittegrupper og andre møbler. Rundt terrassen er det rekkverk i glass som ikke skal hindre den storslåtte utsikten. Det er plantet ulike typer trær og blomster på området, som danner en fin samme rundt det hele.

Det er spesielt lagt til rette for at pasienter som bruker rullestol og rullesenger skal komme seg rundt uten hindre.

-Vi fikk testet dette under en konsert i forrige uke, og det fungerte bra, sier markedsdirektør Eirik Grønlie i Mester Grønn.

Dugnad utfordrende
Både sykehuset og hovedsponsor Mester Grønn innrømmer at det har vært utfordrende å gjennomføre et prosjekt som har basert seg på dugnad, både når det gjelder planlegging og gjennomføring.

Endringer og tilpasninger underveis har ført til forsinkelser, og bygging midt i høysesong har tidvis gjort det vanskelig å få tak i nok arbeidskraft.

Sykehuset og Mester Grønn rettet derfor en stor takk til alle sponsorene og bidragsyterne for uvurderlig innsats, og understreket at prosjektet  ikke hadde latt seg realisere uten deres hjelp.

Sykehuset har derfor fått laget en plate med inskripsjon over alle deltakerne:

Mester Grønn ( hovedsponsor og har levert alt av trær, blomster, planter og potter)
Aaltvedt betong AS (heller, dekor etc.)
Finstad & Jørgensen AS, (håndverkstjenester)
Frank Kristiansen AS (bygg- og håndverkstjenester)
Grønn Industri AS (vanningssystemer)
Løvtrespesialisten Fange Sag og Høvleri (trevirke)
Maxbo AS (byggemateriell)
Mesterhus (bygg- og heftemateriell)
Plastmo AS (byggevarer)
Totaltek Prosjekt AS (El-installasjon)
Trex Norge / SL Gruppen (kompositt trevirke)
Veidekke ASA (håndverkertjenester)
Vestre AS (park- og hagemøbler)
Weber Saint-Gobain (Leca, betong, murpuss etc.)
Darren Saines Design (Design)
Bygg og hageanlegg AS
Norsk Forankring AS
Phi-kon AS (Bygg og anleggsteknikk)
Rune Dammyr AS (rehab. tak og gelender)

Startet som en konkurranse
Bakgrunnen for terrasse-prosjektet var en konkurranse om ny uteplass som kom i stand som et samarbeid mellom bladet Bo Bedre, Mester Grønn, Maxbo og hagedesigneren Darren Saines i fjor.

Konkurransen var i utgangspunktet myntet på private hjem, men en ansatt fra Sunnaas tok sjansen og meldte på sykehusets takterrasse.

Dette appellerte tydeligvis til juryen, og sykehuset vant den ene av to premier som var bygging av uteplass til 250 000 kroner.

Verdien på den ferdigstilte Sunnaas-terrassen overstiger langt dette beløpet, noe som er dekket inn av sykehuset selv, Mester Grønn og sponsorene.

Hage.no og Byggeindustrien kommer med mer stoff og bilder om takterrasseprosjektet på Sunnaas.

Les også:
Takterrassen på Sunnaas tar form

Bygger gratis takhage for Sunnaas