Sedumprodusenten Veg Tech leverer grønne takløsninger over hele Norden. Nå er selskapet kjøpt opp av takgiganten Nordic Waterproofing. Arkivfoto: Veg Tech

Takgigant kjøper Veg Tech

Nordic Waterproofing kjøper sedumprodusenten Veg Tech.

Ifølge en pressemelding fra Nordic Waterproofing Group har konsernet inngått avtale om å kjøpe Veg Tech - en nordisk aktør innen grønne takløsninger og overvannshåndtering, som også har endel av markedet i Norge.

Nordic Waterproofing, som er en av Europas ledende  produsenter og leverandører av taksystemer, kjøper i utgangspunktet 83 prosent av aksjene. Kjøpet er forventet gjennomført i andre kvartal 2018, og ifølge presse-meldingen har konsernet også forpliktet seg til å gi bud på de gjenværende aksjene til samme pris som hovedoppkjøpet.

Veg Tech ble grunnlagt i 1987 og selskapet tilbyr grønne løsninger til tak og fasader til både offentlige og private aktører.

- Vi er veldig glade for at vi vil kunne fullføre dette oppkjøpet. Veg Techs sterke posisjon i vegetasjons-teknologi og grønne tak er et perfekt supplement til vår eksisterende portefølje av takløsninger, sier konsernsjef Martin Ellisi i Nordic Waterproofing. og legger til:

- Gjennom dette oppkjøpet styrker Nordic Waterproofing sitt engasjement for bærekraftige og miljøvennlige løsninger for byggebransjen.

Admninistererende direktør i Veg Tech, Bengt-Erik Karlberg, sier opplyser at selskapet har investert i  produksjonskapasitet i flere år, og dette er et naturlig skritt for å øke tempoet i selskapets utvikling som markedsleder innen vegetasjonsteknologi og bærekraftig bygging.

- Vi er glade for å få en sterk og langsiktig eier med god innsikt i vår bransje og ser gode muligheter for synergier - først og fremst i markeds- og markedsutvidelse, men også i produktutvikling, avslutter Karlberg.

Nordic Waterproofing Group har 680 ansatte i ni land og hadde i 2016 en omsetning på 1,8 mrd SEK, mens Veg Tech har ca 45 ansatte og en omsetning på 125 millioner SEK.